Kärnkraft eller tjänkraft?

Än en gång... det handlar inte om kärnkraftens vara eller icke vara. Det handlar om vad Du är villig att avvara och ge upp när det gäller kapitalvaror och maskiner som i dag är våra tjänare.
Förr hade vi pigor och drängar, vi hade självhushållning och vi stannade hemma och tog hand om våra liv.
I dag reser vi både till arbetet, affärer, vänner. Vi köper alla tjänster såsom tillverkning av mat och kläder (förr gjorde vi allt detta själva i hemmet). Vi handlar kapitalvaror som vi inte behöver ex vis kaffekokare, elvisp, diskmaskin, hårfönare, rakapparater, mobiler, datorer... listan är hur lång som helst. Gemensamt för alla varor är att de är rena bekvämlighets-anordningar. Det är en form av tjän-kraft - nu när vi inte längre gör saker och ting själva.
Kärnkraften är i dag vår viktigaste form av tjän-kraft.
Så innan vi bestämmer oss för att skrota vår kärnkraft - säg vad du vill ge upp? Vad du kan vara utan? Och vilka resor du inte längre behöver göra? Vilka halvfabrikat du kan vara utan? Om du vill ha en ko på tomten eller om en bonde ska fixa mjölken åt dig?
Det är först när vi besvarat dessa frågor och tagit de beslut som krävs, det är först DÅ vi kan diskutera kärnkraftens vara eller icke vara.
För handen på hjärtat... varken vind, sol eller vatten - inte heller vågkraft - kan tillgodose människornas stora växande behov av energi.  Vi kan inte tillgodose det i dag och definitivt inte i morgon!
Suck!
Bilden är ett montage av Rockester.