...och så var det då Breivik...

Tack och lov har rättspsykiaterna i Norge kommit fram till att han är sjuk, att han inte var "straffrättsligt tillräknelig den 22 juli" när massmorden ägde rum. Tack och lov säger jag.

Detta är ju det absolut sista som Anders Behring Breivik vill höra. Han vill inte få stämpeln som galning eller en man som inte visste vad han gjorde. Han ville få ett straff värdigt en massmördare, något som legaliserar hans gärning och som får honom att framstå som en riktig "hejare", med extrema åsikter. En man som vågar göra allvar av sina hot, en man som står för vad han tycker. En riktig framåtsträvare...hej å hå!

Tji fick han! Nu riskerar han istället dömas till evig "vård".... han lider av paranoid schizofreni. BRA!!!

Det är ju faktiskt så, att ingen frisk människa i sin vildaste fantasi skulle kunnat genomfört det han gjorde.

Tack Norge!

Tyvärr kan man också läsa följande i Aftenposten: "Egentligen har man inte något val. Straffen i Norge är så milda att Breivik skulle slippa ut från fängelset förr eller senare med de faror det innebär. Det enda sättet att undgå det är att döma honom till sluten psykvård resten av livet."

Tråkigt med sådana kommentarer. Bättre vore det att han klart och entydigt ansågs sjuk, sjuk och inget annat än sjuk! Varför måste alltid journalister säga vad de tycker? Även om detta är ett faktum vore det bättre OSAGT. Sådana här kommentarer ger inte bara bränsle åt människor som tycker att han gjorde rätt, de framställer också Breivik som en martyr. Han döms till sluten vård för att samhället vill bli av med honom - inte för att han skulle vara sjuk. Han blir helt enkelt en rättshaverist som inte dömts på sanna grunder. Inte bra, inte bra alls.
Men det är ju så typiskt journalister. De bara MÅSTE säga/skriva va de tycker/tänker, hela tiden. Sanningen måste fram - till varje pris... pyttsan!

Bilden: Geir Lippestad, Breiviks advokat.