Tillväxtverket!!!

Ha ha ha... ja tror jag skrattar ihjäl mig. Bara det faktum att vi har ett sådan statligt verk gör ju våran riksdag till ett stort skämt. Med en budget på 3,7 miljarder dessutom och 350 anstäldla på nio orter runt om i landet. Milde tid!
 
På deras hemsida kan vi läsa följande:
""Vi stödjer affärsutveckling i små och medelstora företag. Vi bidrar till att affärsidéer kan förverkligas och till att företag kan utveckla sin kompetens och öka sin konkurrenskraft på internationella marknader.""
 
I TV citeras DN som säger:
""Under 18 månader har Tillväxtverket spenderat 16,5 miljoner på konferenser och interna utbildningar och utav de ungefär 7,5 miljoner på interna seminarier och representation däribland spa-besök, vin-provningar och andra nöjesaktiviteter. Christina Lugnet är generaldirektör på tillväxtverket.""
 
De blir 916 600 kr i månaden eller ca 30 500 kr/dag.
Lite skämtsamt kan man ju faktiskt säga att det är precis detta som verket är utsänt att göra. "Stödja affärsutveckling i små och medelstora företag" kan ju faktiskt innebära att man åker till olika ställen och äter mat, dricker alkohol, festar och får spabehandlingar. Det ökar ju omsättningen hos just dessa företag i alla fall... eller?
 
I DN säger Christina Lugnet vidare:
"– Med de restriktioner och be­sparingskrav vi har fått nu, så finns det ingen möjlighet att fortsätta som vi gjort, så är det ju. Utan det kommer bli än mer videolänk än vi har i dag. Det går ju, men det är inte lika bra som det fysiska mötet, säger hon."
 
Min fråga är då ganska rimlig.... Fysiskt möte? Har de inte några konferensrum på Tillväxtverket? Om dom nu har det... kan dom inte vara där då, och beställa upp kaffe med fralla som alla vi andra får göra när vi har sammanträde. Sen får var och en gå ut och äta och betala för sin lunch själv. Så... vad är deras problem egentligen? Kanske storhetsvansinne? Men å andra sidan är inte det alls något nytt i så fall... jag menar... när det gäller TILLVÄXT!
 
(Bilden: Christina Lugnet... så ser hon ut när hon försvarar utgifterna de haft på verket... Och vinprovningen? Ja då fick dom bara en fingerborg var att dricka, säger hon. Och just den vinprovningen betalade hon 20 000 kr för ur egen ficka. Smart fruntimmer de där...)