Yrkeschaufförer???

Har varit ute på vift... till Skåne och Österlen. Vi åkte 50 mil ner och 50 mil tillbaka. Vilket alltså innebar en himla massa timmar på vägarna. Det var torsdag till fredag vi var ute i trafiken, vilket också betyder att vi körde om, blev omkörda och även mötte en mängd långtradare. Kan lätt säga att de flesta av alla vi mötte begick kraftiga överträdelser. De satt nämligen och skrev på antingen en laptop eller en skrivplatta. Möjligen fick de sina instruktioner från chefen om laster och dyligt... men det ursäktar inte beteendet.
 
För att förtydliga det hela... vi såg alltså en mängd lastbilar där föraren - alltmedan han framförde sitt "tunga fordon" - satt och skrev på dator...
 
Tilläggas kan också - att övervägande del av de förare som gjorde detta åkte i lastbilar med utländska skyltar.
 
Vad säger man? Vad gör man?
 
Ja du... inte mycket mer än hoppas att det inte blir just mig och mitt fordon som de slutligen kommer att ramma.
 
 
 
(Obs! Bilden ovan har inte med inlägget att göra. Detta fordon står still och ingen förare sitter i bilen. Men man kan ändå undra över det faktum att det får se ut så här inne i ett tungt fordon? Det finns redan en lag som säger att Du inte får göra något annat under bilkörning än att koncentrera dig på just bilkörningen. Om du pratar i mobil eller skriver på data då går väl det in under det förbudet... eller? Alltihop är märkligt, mycket märkligt... alltså kolla bilden! Hur tusan kan du få ha det så här... i ett fordon som vägar flera ton? Trafikfara? Tydligen inte...)