Kaffe kaffe-tåren den är bra, kaffe kaffe-tåren vill vi ha!

KAFFE - förbättrar inte vår hälsa. Nackdelarna överstiger vida fördelarna. Oberoende studier har har visat ett klart samband mellan om man dricker fler än tre-fyra koppar per dag och olika tillstånd såsom oro, lättretlighet, aggression, depression, paniksyndrom, insomningsproblem, rastlösa bensyndrom, huvudvärk, eksem, magkatarr, inflammation i matstrupen, magsår, benskörhet och äggstockscancer. Detta gäller främst om du dricker "vanligt" kaffe, alltså icke ekologiskt.
En av anledningarna att vi blir sjuka är, att koffein blockerar kroppens upptag av järn, vilket gör att vi har svårare att producera nya röda blodkroppar samt att syresätta dessa. Detta resulterar i ökade aggressioner, trötthet, rastlösa ben och ökad risk för infektioner.
Att, som många gör, dricka kaffe direkt på maten är rent av förkastligt. Det järn/mineraler som finns i maten kan då inte tas upp av kroppen, eftersom kaffet förhindrar det.
Detta är en av de största orsakerna till att vi kaffeälskare lider av mineralbrist, är trötta (dricker ännu mer kaffe), har sömnsvårigheter och drabbas av återkommande förkylningar.
För din hälsas skull - drick högst 2 koppar kaffe om dagen - och se till att kaffet är både ekologiskt och Kravmärkt. Drick ett glas vatten direkt efter, så hjälper du levern att rena kroppen från kaffet!
Varför inte ta en kaffefri dag varje vecka? 
Rör man på sig i samband med en kaffefri dag, långpromenad mm, då minskar suget. 
Slurp!