Otroligt korkat och oerhört oansvarigt!!!

Ibland finner dumheten inga gränser.
 
I artikeln kan vi läsa: "Antalet ADHD-diagnoser på barn har ökat med 700 % de senaste tio åren i Västmanlands län och trenden kan ses över hela landet".
Trots att oberoende forskare över hela världen länge har varnat för att just detta ska hända så tas det inte upp i artikeln. Stress från trådlös teknik och att alltid vara tillgänglig ger precis dessa symptom!
Läser vidare i artikeln:
"- När vi gör skolbesök tar vi oss ibland för pannan efteråt och säger att det är fullt förståeligt att barnen får koncentrationssvårigheter, det skulle vuxna också få i en sådan miljö..."
Jaha... hur tänkte dom där? Det finns ju faktiskt vuxna i skolan, inte minst lärare? Och hur mår dom tror ni?
Jisses va dumt sagt!
 
Självklart finns det ingen struktur i dagens skola. Ungar springer runt och skiter fullständigt i lärarnas anvisningar. Men den största orsaken är ju faktiskt, att vi släppt lös tillgången på mobilerna. De ska vara på hela tiden och eleverna tar inte ett nej.
Har själv haft en dispyt med en rektor när jag jobbade som vikare. Talade om för honom att jag förbjuder mobiler på mina lektioner och att skolan har möjlighet att gemensamt göra så. Då tyckte han att jag var dum och motarbetade modern teknik (?). För, som han sa "barnen har jättestor nytta av mobilerna på lektionen"...
Va?
 
Att skriv- och läskunskapen går utför i dag, det vet väl alla vid det här laget. Ty nu kan eleven bara klicka sig in på mobilen eller den bärbara datorn (som skolan tillhandahåller) och få alla svar. De behöver inte kunna alfabetet för att söka i fysiska uppslagsböcker, dom googlar istället. De behöver inte heller lära sig hur de fyra räknesätten fungerar, för mobilen har ju miniräknare. De behöver inte heller lära sig stava då det finns rättstavningsprogram på internet och även att ta hem som appar.
Sen kastas eleverna ut i samhället. Ett samhälle som blir alltmer främmande för dom då det fortfarande bygger på att man ska kunna läsa, skriva och dra egna slutsatser. (För att inte tala om läsförståelsen?) Stackars dagens skolelever när de får sitt första brev från Skatteverket, Försäkringskassan eller liknande. De kommer inte att begripa ett dugg. Men kanske det finns en app som ska hjälpa dom, vem vet...
 
Nä, jag säger bara:
- Skäms på Er att skylla på skolan. Först försämras skolan ekonomiskt så läromedel får utgå. Sen ska det sparas in på kostnader för lärare/elevassistenter och klasserna blir större och urskiljningslösa. Sen släpper ni lös trådlös teknik - WiFi, bärbara datorer, mobiler - och så inbillar Ni er att skolan ska fungera?
 
Vet hut du som är skolminister, vet hur alla verksamhetschefer inom kommunen, vet hut alla ni inom barn- och ungdoms-enheterna och Ni "sakkunniga" i landstinget. Och ni forskare och läkare som förnekar riskerna? Ja, jag vet inte vad jag ska säga till er... Trötta mig!!!
 
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/orebro/verksamhetschef-slar-larm-efter-adhd-explosion-inte-bups-jobb-att-medicinera-mot-en-dalig-skola
 
Och det bara fortsätter...
  • Kraftig ökning av barn som utreds för ADHD i Stockholm
  • Kraftig ökning av försäljning av ADHD-läkemedel i Sverige.
  • Kraftig ökning av antalet ADHD-fall överallt i världen.
  • Kraftig ökning av antidepressiva läkemedel i allt lägre åldrar, världen över.
Stor undersökning omfattande 13 000 barn visar att barn till kvinnor som använt mobilen såväl under graviditeten och under barnets första år har ökad förekomst av beteendestörningar vid 7 års ålder jämfört med barn vars mödrar inte använt mobilen. (Danmark 2012)
Länk till  undersökningen... http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21138897
 
Jag köpte min första mobil när jag var dryga 40 år. Har haft mobil till och från i 19 år. När dagens ungdomar är 59 år har de uppskattningsvis haft sin mobil i dryga 50 år. Hur tror ni dom mår då? Om de ens lever...