Ja, så var det de där med "såpa"...

Ja herregud. Nu har han satt igång sitt "arbete" som president.
Hade ingen direkt åsikt egentligen om Trump förut, tyckte väl att människan kunde få börja sitt jobb innan man kritiserade. Men allvarligt?
Om vi för en stund ser förbi alla inlägg/skämt i media om hans oduglighet som man, älskare, medmänniska, pesident och ja... människa över huvud taget - och koncentrerar oss på det han gör. Bl a:
  • Skärpt abortlagarna. Till stor del kan jag förstå detta. Abort får aldrig bli ett legaliserat preventivmedel. "Hoppsan, nu blev jag med barn igen... äh, det tar jag bort". Nej, det kan aldrig vara försvarbart. Sen kan man vända och vrida på detta i olika riktningar - och det görs också. Feminister, kvinnor i allmänhet och inte minst media. Hittills är nog detta det enda han beslutat som i alla fall jag kan förstå...
  • Bygga mur mot Mexico till en kostnad av 97 miljarder svenska kronor? Förvisso skapar detta mängder av arbetstillfällen under en lång tid. Även efter den är klar, då det krävs mängder av folk som måste "bevaka" muren. Arbetstillfällen som sedan hamnar i statistiken och som Trump kan visa upp och säga "Jag sa ju ja skulle fixa jobb". Men... jag tror personligen inte att det hjälper. Och frågan är om antalet arbetstillfällen räcker till för att, så att säga, jämna ut byggkostnaden? Blir nog en väldigt lång payoff tid på det bygget, särskilt som Mexicos president i dag VÄGRAR betala muren, vilket Trump gått ut och krävt!
  • Trump har stoppat upp alla lagförslag som "låg på det skrivbord" han tog över efter Obama. Han vill se över dessa en gång till. Bl a en djurskyddslag som gäller hästar. Kan tyckas småaktigt i sammanhanget att prata om hästars välmående när hela USA vibrerar. Men ändå. Vi får verkligen hoppas att den lagen - efter Trumps "översyn" - trots allt går igenom.
  • En hel värld följde deras protester. Ursprungsbefolkningen och aktivister protesterade i månader – och lyckades stoppa oljeledningen i North Dakota. Vi var många som jublade med dom i deras glädjeyra. I dag har Donalt Trump rivit upp beslutet och tillåter ledningen. Ett fruktansvärt övergrepp både på indianerna och miljön. Blev seriöst ledsen när jag hörde detta. Att Trump själv har ekonomiska intressen i det hela? Ja, vi får se hur det slutar...
Detta är bara några få axplock ur president Trumps första vecka som president. Det är många fler beslut som tagits, beslut som han i valrörelsen lovade att han skulle genomföra. Och just det kan man inte annat än lyfta på hatten för. Han håller vad han lovar den där Trump. Sen kan man ju diskutera hans olika beslut. ABSOLUT!
 
Trump dyker upp i varenda nyhetssädning och åtgärderna blir fler och fler. Ja vad ska man säga?
Tycker mest att hela historien börjar lika en enda gigantisk såpa, med Donald Trump i huvudrollen. Men å andra sidan? Gör det någon skillnad? USA har och kommer alltid att vara en parodi på demokratin - och Trump har ju egentligen bara sett till, att nu får denna såpopera rätt man i huvudrollen.