SSI VARNAR???

Svenska Strålskydds-Institutet skriver så här i en artikel i Aftonbladet. Artikeln behandlar ev fosterskador och gravida. Att strålningen stör hjärtat på ALLA oavsett ålder och kön, född eller ofödd tycks gå dom helt förbi, men... vad är det egentligen dom säger här? Säger dom att det kanske inte är helt ofarligt. Wow!
 
Citat ur artikeln i Aftonbladet lite längre ner i flödet:
""– Det är kraftiga elektromagnetiska pulser som hjärtat plockar upp, det händer på alla människor, säger Bertil Persson.
De problemen är bara temporära enligt honom.
Men på lång sikt kan det vara allvarligare.
– Vi har upptäckt grava effekter i försök på råttor, hjärnceller dör. I slutändan skulle strålningen kunna leda till utvecklingsstörningar, säger Bertil Persson.
Strålskyddsinstitutet (SSI) har skickat vidare rapporten till experter innan de kan ta ställning till den.
SSI har sedan tidigare rekommendationen att man ska vara försiktig med mobilanvändingen – oavsett om man är gravid eller inte.""
 
Att problemen skulle vara "temporära" rimmar ganska illa med alla hjärtstartare som i dag finns i varenda butik, gathörn och gym. Att våra myndigheter och forskare skrämmer mig är ju ingen nyhet, inte heller att dom verkar vara rent korkade och högt uppe i det blå alternativt mutade av industrin. Men att dom nu med stor försiktighet vågar gå ut och säga att det kanske, kanske, kanske inte är heeeelt ok att använda mobil? Ja, det är verkligen nytt för mig!
 
Ha en fin sommar gott folk!