Konspirationsteorier...

 
Just nu fullkomligt drösar det av forskare, speciellt i TV4, som angriper konspirationsteoretiker. Senast nu i dag var det en kvinna vid namn Emma Frans som är doktor i medicinsk epidemiologi. Hon satt i studion och talade om vikten av att "skilja vetenskap från trams" - som också hennes nya bok heter "Skiljer vetenskap från trams".
Hon hann platta till alla teorier om både chemtrails, tillsatser i vår mat (ej bevisat vara farligt alls), JFK´s mord och månlandningen. Hon visste minsann sanningen, för hon var forskare och trodde på andra forskare.
 
I går hade vi en annan i rutan som går i industrins ledband, nämligen hudläkaren Petra Kjellman. I TV4´s nyhetsmorgon gick hon genom vad som är bäst för huden nu när det är så kallt och torrt ute. Många människor lider av spruckna händer och ansikte. Och vad ska vi då smeta på oss? Jo, vi ska leta upp produkter som "täpper till huden" och som "binder fukten i huden". Printscreen från programmet nedan! Texten fortsätter under bilderna...
 
 
 
De ämnen som hon ville vi skulle använda oss av/söka efter bland hudvårds-produkter var följande:
  • petrolanum
  • lanolin
  • silikonämnen
  • mineralolja
  • bivax
  • glycerin/glycerol
  • urea
  • propylenglykol
  • natriumlaktat
  • sorbitol
Petrolanum eller vaselin som det också heter är i dag en rent konstgjord produkt. För hundra år sedan var vaselin en äkta, ren och naturlig produkt men vi måste i dag skilja den från förfalskningarna paraffin och ceresin. I dag används tyvärr bara den konstgjorda varianten - som alltså lever kvar på gamla vaselins goda rykte från förr. Vaselin i dag hör till de fasta, många gånger renade restprodukter som blir kvar vid destillering av råolja. När flyktiga delar som bensin gått bort, får man ett destillat som ska bli smörjolja. De fasta delarna (5-15 %, mest mikrokristalliniskt paraffin) tas bort vid över 300° och blir råvara för vaselin och paraffin. Man använder helst amerikansk råolja, som är ljusare än andra. Chesebroughs vaselin ansågs länge vara det bästa bland annat därför att det gjordes ur amerikansk olja som var så ljus att den inte krävde någon kemisk rening över huvud taget. Exempel på en mer kemisk rening är då mikrokristalliniskt paraffin ur cylinderoljor används som råvara. Det renas då med bensin för att sen kylas, filtreras och centrifugeras.
Lanolin eller fårullsfett. Finns i otaliga hudprodukter. Men det talas väldigt tyst om att lanolin är extremt allergiframkallande. Att ta detta ämne på en hud som är frusen och allmänt irriterad är som att be om allergiska reaktioner. Och det kan visa sig på andra ställen på kroppen än just det område där man använt produkten. Min allergiläkare har i alla tider varnat mig för lanolin och sagt jag ska undvika det - så här har vi två läkare som talar mot varandra... inte så ovanligt förresten!
Silikonämnen. Silkoner framställs huvudsakligen genom upphettning av silanoler som är en kiselprodukt. Kisel är ett spårämne som vår kropp behöver - därför är det lätt att ursäkta användningen av kemiskt framställd silikol. Men när man upphettar kisel så kraftigt som här då försvinner allt det hälsosamma som kroppen kan ta tillvara. Du lägger även här en "slaggprodukt" på huden.
Mineralolja. Detta är en restprodukt från oljeindustrin. Petroleum, även kallat mineralolja, bergolja, råolja och ibland nafta, är en tunnflytande mörk vätska som naturligt förekommer i delar av berggrunden. (Ungefär som att hetta upp det oljan till bilen och sen lägga på ditt ansikte). Enda gången mineralolja är försvarbart är vid smutsiga arbeten, som t ex bilmekaniker eller inom industrin. Då behövs ett skyddande lager på händerna. (Finns i många E-ämnen)
Bivax. Hurra! Äntligen! Ett rätt! Bivaxprodukter och andra naturliga salvor som t ex Ringblomssalva är precis vad vi ska ha i ansiktet när det är kallt. Men! Du ska tvätta och smörja ansiktet kvällen innan. Sen ska du INTE tvätta dig på morgonen. Detta är ett bästa skyddet när du sen går ut i kylan. Sminkar du dig kan du göra det direkt utan att tvätta dig eller lägga på nån hudkräm.
Glycering/grycerol (E640/E422). Heter egentligen Propantriol. Ett rent kemiskt ämne och även detta en restprodukt från oljeindustrin. Glycerol rekommenderas som lämpligt vårdmedel för gummi, tex. gummistövlars ytskikt. Så har du ett gummiansikte funkar det jättebra.
Urea. Ett urin-ämne eller en karbamid som är en kvävehaltig kemisk förening. Vid försämrad njurfunktion ansamlas urea i blodet och omvandlas då till amoniak. Urea bör nog stanna där Urea finns från början. Inte processas och användas i hudvårdsprodukter. 
Propylenglykol (E1520).  Är ren glykol som framställs av propan/gasol. Används främst i snus och tobak. Kan ge svåra allergiska reaktioner och även påverka centrala nervsystemet. Att glykol gör så att kylarvätskan inte fryser i bilen på vintern, eller att man lägger glykol på alla flygplan för att hindra isbildning? Ja, det är ju jättebra. Men det kanske inte är så bra att lägga på ansiktet? Alltså en produkt från oljeindustrin även detta.
Natriumlaktat (E325). Salt av mjölksyra som förekommer naturligt i kroppens ämnesomsättning. Detta E-ämne kan orsaka leversjukdomar hos spädbarn/barn. Vuxna har inte större problem med detta ämne. Används som surhetsreglerande medel.i vissa produkter.
Sorbitol (E420). En sockeralkohol, används som förtjocknings- och sötningsmedel. Laxerande verkan men kan även orsaka ögonskador och andra allergiska reaktioner.
Källa: Internet, Shenet, Wikipedia, Utbildningscenters Tommy Svensson (www.utbildningscenter.se)
 
Informationen ovan är inga konspirationsteorier. Allt de som sägs om respektive ämne är vetenskapligt belagt. Och det är ju den vetenskapliga sanningen som Emma Frans arbetar efter. Så man kan ju undra varför hon så totalt går igång på dessa kemiska ämnen och vill vi ska använda dom på huden?
Kan det månne vara industrin som ser till att det är så? Kemikalieindustrin, oljeindustrin, läkemedelsindustrin? Det är väl bara att följa pengarna. Vilka tjänar mest på att vi använder dessa produikter fulla av billiga rester från industrin? Och vem tjänar på att vi köper ren bivax-salva eller ringbloms-salva?
 
KOLLA GÄRNA VID BIVAX OVAN - DÄR FÅR DU FÖRSLAG PÅ VAD DU
SKA ANVÄNDA PÅ HUDEN OM DU ÄR RÄDD OM DIG SJÄLV OCH MILJÖN!
 
 
 

Kommentera här: