Debattartikel!

Har skrivit en debattartikel och skickat till lokaltidningarna här omkring. Vet inte om den kommer in. Men jag är så trött på skiten. Mest att vi inte kommer undan den smarta elmätaren som ska sättas upp här. Vi har bestämt att bygga en skärm mot strålningen åt det hållet, så vi slipper få in skiten i vårt sovrum 4 m från stolpen. Nåväl. Här kommer min artikel. Håller tummarna dom tar in den som en debattartikel oc inte som en kraftigt nedskuren insändare... som dom brukar. Hej å hå!
 

""Mår Du bra?

Vi läser dagligen rapporter om den ökade ohälsan i samhället. Förskrivningen av melatonin (sömnmedel) till barn mellan 8 och 11 år har ökat katastrofalt (lakemedelsvarlden.se/melatonin/  den 27/3 2017). Här skyller läkarna på ADHD, vilka också ökat de senaste åren. Allt yngre åldrar drabbas av stroke och här säger sig forskarna vara oroade, eftersom dom inte finner någon rimlig förklaring (Aftonbladet 6 mars i år). Antalet cancerfall har också dragit iväg, bara att gå in på Cancerfonden och läsa. Akuta hjärtproblem likaså - men dessa löser vi med hjärtstartare i snart varenda gathörn. Infertiliteten, särskilt hos män, har fördubblats de senaste tio åren, spermierna dör helt enkelt. Och inte minst, det antal foster som dör i mammas mage har fördubblats på bara ETT ÅR (Aftonbladet 11 mars).

Det finns svenska läkare och forskare som i dag öppet går ut och varnar för mobilanvändandet och riskerna därmed, t ex psykiatern och författaren Anders Hansen. Men har stannar vid att det är själva användandet, skärmtiden, som stör vår hälsa och sömn - strålningsproblematiken utesluter han helt.

I dag kommer de kraftfulla varningarna för trådlös teknik främst från s k "oberoende" läkare och forskare världen över. Dessa har alltså ingen koppling till mobilindustrin. De sakkunniga vi har här i Sverige, både på Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM), Karolinska Institutet och våra politiker, har däremot starka kopplingar till industrin. Det handlar i grunden om att Sverige är världsledande på den trådlösa tekniken och dom siktar nu att bli ännu större. Nu kommer 5G.

5G kräver extremt många fler mobilmaster än vad som finns i dag. Masterna måste sitta lägre och tätare för att tekniken ska fungera. Vi har redan i dag en strålningseffekt från mobil teknik och master som är flera hundra miljoner - ja du läste rätt - flera hundra miljoner gånger kraftigare än jordens bakgrundsstrålning. Med 5G blir det ännu mer. Och, vi kommer att få synliga skador på kroppen, eftersom mobilerna som kopplas upp mot 5G har en mycket mer "märkbar" effekt än dagens 4G (googla gärna). Lägg sen till all annan teknik i samhället såsom wifi, larm, betalkorten, trådlösa hörlurar och laddare, induktionshällar, mikro, tv, stereo, portlås, gräsklippare, moderna bilar, ledlampor m fl. Allt detta finns ständigt omkring oss hela tiden. Vi kommer inte undan, vi har inget val.

Nu ska även våra elmätare bli trådlösa och bytas ut. Inte heller här har vi något val. Remissinstanserna för mätarna sa nej, att vi skulle vänta tills riskerna blivit ordentligt utredda. Men vår regering körde över dom. Flera har varit kritiska till beslutet bl a Klas Gustafsson, vice vd vid Tekniska verken i Linköping och Ulf Melin, professor i informatik vid Linköpings universitet. Men politikerna slår dövörat till. 5,4 miljoner nya smarta mätare ska nu monteras upp över landet. Det blir pengar det!

Vi blir alltså än en gång påtvingade den nya tekniken och förväntas betala, tiga och göra som vi blir ålagda. När når vi gränsen? När sätter vi ner foten? När har vi fått nog?

När forskare som är oberoende varnar för riskerna, då tjänar dom inte ett enda öre på det. Ingenting! Inte jag heller som sitter och skriver detta har något ekonomiskt intresse i sakfrågan. När jag varit ute och föreläst har jag tagit några hundra i bensinpengar, thats it! Men, man kan inte säga detsamma om mobilindustrin.

Ett ex: Den största teleoperatören, dom som alltså ser till att vi kan ringa med mobilen, är amerikansk och heter AT&T. Dom omsätter årligen 81 455 miljarder Euro. Svenska Telenor (20 plats) och Teliasonera (21) omsätter tillsammans 21 869 miljarder euro, vilket blir 231 811 400 000 000 svenska kr per år. 231 811 miljarder kronor!

Att folk ens behöver fråga varför våra myndigheter mörkar riskerna? Och då är inte mobiler, tillbehör och allt annat trådlöst i samhället inräknat i den summan!

Våra barn? Ja, de allra minsta har mindre huvuden och tunnare skallben än vuxna. Därför absorberar de mer strålning, upp till tio ggr mer än oss. Även i mammas mage, som foster. Detta grundlägger för allvarliga hälsoproblem när dom växer upp, t o m att foster dör. Betyder detta ingenting? Nej, tyvärr är pengar viktigare än medborgarnas hälsa, och kommer så att vara - tills dom synliga skadorna blir verklighet. Men vill vi vänta på det?

Vad jag med denna artikel vill få sagt är: Börja tänk själva! Ta reda på fakta! Ser ni nån som förnekar riskerna? Googla på deras namn och jag garanterar att ni hittar dom i Ericsons styrelse, eller på en betald stol som sakkunnig i Telias styrelse eller har stora aktieinnehav i Telenor, jobbar på Karolinska och får massor av forskningsbidrag av mobilindustrin årligen, vilket också innebär en tryggad anställning (man sågar inte av den gren man sitter på, eller hur) mm, mm. Fundera sen själva lite över hur det blir den dagen NÄR (inte om), när den mobila tekniken kraschar, stör ut sig själv, vilket den kommer att göra. Då måste vi gå tillbaka till fast telefoni igen. Vem ska betala det?

Våra släktingar före oss betalade en gång uppbyggnaden av det fasta telenätet. Det var vårt, folkets egendom och INTE våra mobilföretags eller makthavares att plocka ner. Ett brott i mina ögon. Ska vi nu tvingas bygga upp det igen och betala allt än en gång?

Till sist. Symptom som av "oberoende forskare" är bevisat höra till trådlös teknik är följande: huvudvärk, sömnstörningar, trötthet, tinnitus, tryck över bröstet, arytmi, muskelsmärtor, yrsel, koncentrationsproblem, minnesstörningar, nedstämd/depression, stress, ångest, svettningar, irritation/aggressivitet, hudutslag, inflammationer och dåligt immunförsvara, allergier, synrubbningar, ljuskänslighet, sköldkörtel- och hormonrubbningar.

Hur mår Du i vardagen? Känner Du igen några av dessa symptom?

Våra makthavare tycks lyda under mottot "Den som har mest pengar när han dör - han vinner". Själv tänker jag alltid "Det viktigaste i livet går inte att köpa för pengar".

Rosalie Wallin, Hällekis

Informatör om riskerna med trådlös teknik""