Jag vill inte ha skiten i huset. Vill Du?

Nu ska 5 miljoner elmätare bytas ut i Sverige och ersättas av "smarta elmätare" istället. År 2020 sätter man igång!

Dom påstås göra elen dyrare för konsumenten (hurra säger väl elbolagen) - men dom kommer också att rejält späda på den kompakta strålningsdimman vi redan nu lever i.

Vi är många som vill slippa mätaren. Vi som redan nu lider av huvudvärk, sömnproblem, ledvärk mm - symptom som är vanliga när man hela tiden utsätts för elektromagnetisk strålning. Listan kan göras ännu längre på effekterna att vi tvingas sitta vid skärmen timmar om dagen; för att kunna sköta skolan, våra jobb, våra bankärenden, våra företag, kontakt med myndigheter mm. Om vi mot förmodan skulle stänga av vår mobil och wifi? Ja då tar strålningen från LED-tv, LED-lampor, bilen, mikron, olika larm, robotgräsklippare, induktionshällar och inte minst dessa smarta elmätare mm över - och ser till att vi bestrålas heeela tiden.

Beslutet har inte tagits lättvindigt. Forskare anser det onödigt och inte till någon som helst nytta. Men våra "folkvalda" går som vanligt branschens ärende och fixar en LAG som vi alla måste anpassa oss till. Det stavas TILLVÄXT. Nya mätare ska tillverkas, inköpas, de ska monteras och dom ska underhållas. Dom enda som tjänar något på hela baletten är, som vanligt, dom som säljer mätarna och reklambranschens uppdragsgivare. Nu kan vi få ännu mer "riktad reklam" in i våra mobiler. Vi vanliga dödliga? Ja, vi ska bara bocka och buga och svälja hela skiten.

Energimarknadsinspektionens senaste rapport om funktionskrav på smarta elmätare (Ei R2017:08) är en kopia på rapporten från 2015 (Ei R2015:09). De föreslår än en gång åtgärder som kommer göra säkerhetsåtgärder (preventiva åtgärder som ska skydda oss medborgare) både svårare och dyrare, i motsats till FOI:s nyliga varning om säkerhetsproblem i ”Internet of things” där vi gör vårt samhälle mer sårbart genom att ideligen styra allt med trådlös teknik. I-inspektionen har inte tagit till sig av kritiken från flertalet remissinstanser om att säkerheten förbises. Smarta elmätare är också ett stort hot mot integriteten genom att dom kartlägger i detalj hur vi medborgare sköter vår elförbrukning. 
Mätarna anses vara ett så stort hot mot integriteten, att "viktiga" personer som har en roll för rikets säkerhet förväntas bli befriade från de nya mätarna i sina hem. Statsministerns bostad kan så klart skyddas genom att man inte har en smart elmätare just där - men vi andra får väl anse oss inte värda varken integritet eller hälsoskydd.

Vad dom nya mätarna kostar att köpa in för elbolagen går inte att hitta på nätet. Förmodligen subventioneras väl eländet med våra skattepengar, va vet jag! Men däremot vet jag att värdet för hela Europamarknaden år 2020. ligger på 25 miljarder dollar. Den prognosen gör analysföretaget Greenbang i en rapport. Omsatt till kr blir det 247 970 000 000 - alltså nästan 248 miljarder svenska kronor. Grattis!

Lägg sen till material till mätarna, tillverkningskostnaderna samt arbetskostnader och bensinkostnader för att ta sig ut till alla dessa hushåll och installera mätarna. Tanken svindlar...

Det kan man kalla för tillväxt de. Och då har jag inte ens nosat på vilken miljöpåverkan allt detta ger!
Trötta mig!

 
 

Kommentera här: