"Det sticker i ögonen på folk..."

Citat ur SvD
"2007 tjänade de 17 högsta cheferna inom Volvokoncernen 90 miljoner kronor inklusive bonusprogram.

- Ser vi till 2008 som var ett svagare år föll de sammanlagda ersättningarna till 58 miljoner kronor. Detta visar att den här rörliga delen har fungerat, säger Finn Johnsson (bilden).

Volvokoncernens styrelseordförande Finn Johnsson, som också är ordförande för koncernens ersättningskommitté, har förståelse för att förslaget kan sticka i ögonen."

Helle dosingen då! Fungerar den rörliga delen så cheferna får mindre pengar i dåliga tider. Men så bra då!!!
Alla dessa bonusar och pensioner som dräller både högt och lågt bland industrimagnaten och folkvalda. Miljoners miljarder och tusen hundra till.
Flera gånger den senaste veckan har jag hört folk bli intervjuade på TV - där de uttalat sig om dessa "fenomen". Lika många gånger har jag hört båda sidor använda sig av meningen: "Vi kan förstå att det sticker i ögonen på folk när de hör dessa summor."
STICKER I ÖGONEN PÅ FOLK??? Menar dom att vi skulle vara avundsjuka. Sticker i ögonen? Hur kan man säga så? Varför finns det ingen som rent ut säger att det är åt helvete, icke försvarbart och att det är helt FEL?
Om grannen åker till Thailand på semester och jag själv med nöd och näppe tar mig till stranden med barnen - DET kan "sticka lite i ögonen" på mig...
Men när en ensam person får miljoners miljarder för att ha suttit i en styrelse eller på en direktörspost (där man ändå bara delegerar jobben till andra???) - eller De som förvaltar VÅRA PENSIONSFONDER skor sig - då blir man förbannad och djupt förolämpad som medborgare!
Inte fan "sticker det i ögonen" i alla fall.
Bilden: Glada vinnare i AP-fonden...


Mikael Lillius (bilden), vd, får 22.517.880 kr i GULDREGNbonus för 2004 och 87.595.200 kr för 2005-06, totalt 110.113.080 kr.
Summa: 220 miljoner 280 tusen 160 kr.
Vem han är? Fortums finske vd.
Undrar om han släckte i sitt hus i lördags under Earth Hour?