Pengar viktigare än människorliv!

"Ukraina kan inom en snar framtid förvänta sig fler leveranser av tunga vapen, enligt Natochefen Jens Stoltenberg."

Varför är det krig i Ukraina? Är det ryssen som fått fnatt och gett sig på landet helt oprovocerat? Eller har dom en orsak till invasionen? Eller finns det en tredje anledning till att kriget pågår och gjort så i nu snart ett år?

I går den 19 januari kunde vi på svenska regeringens egen hemsida läsa följande:

"Regeringen har idag presenterat ett stort stödpaket till Ukraina i tre delar.

Paketet består dels av ett upphandlingssamarbete, dels uppdrag till Försvarsmakten om att förbereda överlåtelse av artillerisystemet Archer och dels det största paketet av försvarsmateriel hittills. Det består av bland annat granatgevär med ammunition, pansarskott, automatgevär och minröjningsmateriel stridsfordon 90 (CV 90) med ammunition och Robot 57 (NLAW) till ett värde av 4,3 miljarder kronor."

 

Vem betalar för vapen och det ekonomiska stöd och militär utrustning som skickas från Sverige till Ukraina? Ja, det är du och jag, med våra skattemedel! Och där har vi ingenting att säga till om.

Det är ca 50 länder som bistår Ukraina med vapen och humanitärt stöd. Summorna är hisnande och det är varje lands skattemedel som betalar allt. 

Man förstår att det blir både ökad tillväxt och stor utdelning till de aktieägare som finns både i bistånds- och vapenindustrin. 

Har tidigare skrivit om USA´s inblandning i kriget. Enligt uppgifter har USA mellan den 24 januari och 20 november 2022 bidragit med närmare 23 miljarder dollar (omkring 238 miljarder kronor) i militärt stöd. Hmmm? Ryssland gick väl in i Ukraina först den 24 februari, eller? Utöver det ger USA humanitärt stöd på nära 10 miljarder dollar och ett finansiellt stöd på drygt 15 miljarder dollar, som bland annat innefattar lån. Allt finansierat av skattepengar. Och det är inte slut där...

Vi står nu inför det största militära bistånd någonsin från de inblandade länderna. Deras vapenindustri går för högtryck, industrin för militär utrustning likaså; skyddsvästar, hjälmar, fältransoner mm. Röda korset, hjälporganistioner av alla slag finns på plats. Och dom får sina pengar från stater och från människor som samlar in/skänker pengar.

Vi är alla inblandade i kriget. Från högsta militära ledningen världen över - ända ner till lille tioårige Kalle som skänker sin veckopeng till Ukrainas barn...

Det faktum att USA drog tillbaka sina styrkor från Afghanistan den 11 sep 2021 kan inte ofta nog framhållas. Varför? Efter att krampaktigt haft styrkor i tjugo år i Afghanistan (sedan 9/11 i New York) - för att "bibehålla demokratin i landet"och för att frigöra kvinnor och barn, hjälpa dom till en bättre framtid?

För att sen plötsligt bara lämna landet åt sitt öde? Är övertygad om att det handlade helt och hållet om det förestående kriget i Ukraina. Dom behövde få hem sina styrkor, spara pengar, planera och strukturera om vapenindustrin. Så klart dom visste vad Putin hade på gång. Och Afghanistan får i dag klara sig själva. Vi vet ju hur det har gått!

Att så totalt ställa sig bakom och stötta detta krig, som nu många länder gör, är för mig helt obegripligt. "Vi ska vinna till varje pris" säger Ukrainas president. Till varje pris? Ja, och det är precis det som sker och priset är omänskligt högt... Han offrar människoliv, miljön, jordbruket, energiförsörjningen... ja hela infrastrukturen, för att stå emot Putins styrkor. Helt obegripligt. HELT OBEGRIPLIGT! Hur kan det vara värt det? 

Ja, räknar man den sammanlagda tillväxten för ALLA inblandade länder och dess tidigare samt nu i dagarna planerade bistånd, med allt vad det innebär? Ja, då är svaret på frågan om varför det är krig mycket enkel! 

PENGAR! 

Pengar är här mer värt än människoliv. Precis som det alltid varit och kommer så att förbli intill tidens ände! Det är bara det ALLT handlar om, i stort som i smått. Det är och förblir pengarna som får styra allt i världen!

Putin och Zelenskyj? Ingen egentlig skillnad på dom två. Dom offrar sitt folk, sina länder i ett krig som ingen vettig människa förstår något av! Och... dom har gott sällskap av övriga makthavare i dom 40-50 länder som nu är i Tyskland på ett planeringsmöte gällande Ukrinas bistånd... Gud hjälpe oss alla!

* * *

Till sist. Sökte på Pixabay efter en bild att lägga in här i slutet. Mina sökord var "krig, vapen, död". Ja, ni ser ju på skärmdumpen hur det såg ut på Pixabay. Sida upp och sida ner. Orden krig, vapen och död landar alltså i detta? Hur sjuka är människor egentligen???