Skrivelse till myndigheter inlämnad 1 februari!

ORKAR DU LÄSA?
Eller sticker du huvudet i sanden ett tag till? För... till slut måste du ta del av detta. Det är oundvikligt!
 
En skrivelse sändes den 1 februari till Post och Telestyrelsen, Strålsäkerhetsmyndigheten, Folkhälsomyndigheten, regeringen och till ledamöter i Sveriges riksdag med en begäran om att stoppa utbyggnaden av 5G.
Den nya 5G-teknikens effekter på människors hälsa och vår miljö är helt outredda och det saknas forskning på effekter av verklig den ständiga exponering för 5G-strålning som vi alla utsätts/kommer att utsättas för.
5G-utbyggnaden har inte förankrats demokratiskt. Beslut har fattats utan en demokratisk debatt och utan möjlighet till medbestämmande för svenska folket. Så var det även när den redan nu befintliga utbyggnaden av mobilnätet påbörjades.
 
Även beslutet om nedmonteringen av det fasta nätet togs utan någon som helst förankring. Det fasta nätet betalades en gång i tiden av folket och var således inte statens egendom att ta beslut om utan en demokratisk dialog med "folket". Den massiva kritik mot detta beslut som vid den aktuella tidpunkten fanns, lämnades helt utan kommentarer från våra ansvariga politiker/myndigheter. En nonchalans som lär gå till historien!
 
I dag sitter fortfarande folk ute på landsbygden utan en fungerande telefoni. Det är också ett lagbrott att inte tillhandahålla telefon till ALLA! Det regleras i Teleförordning (1985:765) och lyder:
 
"Befogenheter och skyldigheter för televerket 3 § Vid abonnemang på en anslutning till det allmänna telenätet SKALL televerket tillhandahålla abonnenten en bastelefon."
 
Begreppet SKALL är inte förhandlingsbart. Ett enda litet ord som säger allt! Punkt slut!
 
Det skriks om konspiration och pseudovetenskap så fort detta kommer på tal. Tragiskt! Människors ointresse att ta del av fakta är gigantisk. Det finns dock en del av svenska befolkningen som engagerar sig och tar reda på fakta. Som dom också regelbundet delar med sig av.
 
Inte nog med riskerna för hälsan och miljön... vi utarmar en hel kontinent för att få tag i de älda metaller som krävs för mobil teknik, elbilar och annat totalt onödig skit (enligt mig).Vi går bokstavligen över lik för att tillfredställa suget efter senaste tekniken! Men... DET talar vi inte om. Nej, bättre att skrika konspirationer och höja näven åt oss andra!
 
Här följer en liten del av den begäran som nu sändes in till PTS samt alla de som skrivit under. Längst ner finns länkar till forskningen om riskerna, för den som är intresserad:
 
"Detta massiva tillskott av mikrovågsstrålning utgör ett allvarligt hot mot människors hälsa och mot allt levande i miljön.
Ett stort antal människor vittnar samstämmigt om svåra hälsoproblem i form av främst huvudvärk, sömnlöshet, hjärtklappning, tinnitus, näsblod bland barn, utmattning, yrsel och andningsbesvär. Dessa symptom har sedan 50 år beskrivits i den vetenskapliga litteraturen som en effekt av exponering för mikrovågsstrålning.
Mörkertalet av drabbade kan vara mycket stort.
Över 400 vetenskapsmän och/eller läkare kräver i en gemensam skrivelse att utbyggnaden av 5G stoppas tills skador på människa och miljö har utretts (5gappeal.eu). Denna 5G Appeal är publicerad i en vetenskapligt granskad artikel.
Den 1 februari 2021
Mona Nilsson, Strålskyddsstiftelsen
Lennart Hardell, Forskningsstiftelsen Miljö och Cancer, tidigare överläkare och professor vid onkologiska kliniken, Universitetssjukhuset, Örebro
Denna skrivelse stöds av följande organisationer och personer:
Föreningen Vågbrytaren
Elöverkänsligas Riksförbund
Föreningen 2000-talets Vetenskap
Strålsäkerhetsföreningen
National Health Federation, Sweden
Magnus Dahl, Civilingenjör Teknisk Fysik och Elektroteknik (medicinsk teknik), fd forskare Karolinska
Anita Ejrup, Läkare, Stockholm
Merit Enckell, Civilingenjör, PhD, oberoende forskare
Jerry Eriksson, Fil. dr Molekylär Biologi, fd Umeå Universitet
Jan-Erik Gustafsson, Docent, Kungl Tekniska Högskolan
Lena Hedendahl, Distriktsläkare, Luleå samt Forskningsstiftelsen Miljö och cancer
Lena Lidström, Fil dr Pedagogiskt arbete, Sundsvall
Rainer Nyberg, Professor em., Vasa, Finland
Johan Wilhelmson, Narkosläkare, Gällivare sjukhus
 
(Vill du ta del av källorna får du kopiera länken och klistra in i adressfältet)