Var finns demokratin och rättvisan?

Åkte bakom en lastbil, svenskskyltad, i går. Den hade en dekal där det stod ungefär: "Jag betalar skatt i Sverige. Lika villkor för svenska och utländska bilar"...
Hur kan ett land som Sverige tillämpa lagar och regler så fel, att våra lastbilschaufförer känner ett behov av att sätta på en sån dekal?
 
Träffade en god vän i veckan som jobbar på ett HVB-hem. På det hemmet finns det en invandrarkille, en! Han vägrade äta kött som inte var halal-slaktat. Då beslutade hemmet att alla boende skulle äta halal-slaktat. Det blev enklare så, sa dom. Det fanns också en tjej på samma hem, som absolut inte ville äta detta kött. Då fick hon till svar, att de kunde ju inte göra special-mat bara till henne. 
Va?
 
Runt om i Sverige har vi genom åren, pga mobbing och bråk i samband med gymnastik, bönat och bett runt om i kommunerna att få skärmar med dörrar i duscharna. Många elever har sagt att de nöjer sig med ett draperi, så de inte behöver känna sig så utlämnade. "Vi har ingen ekonomisk möjlighet till detta" har då varit svaret. Här i våran kommun har det nu byggts bås runt varje dusch - med lås! Detta pga att invandrarelever inte får visa sig nakna för andra.
Va?
 
På sociala medier har i dagarna drivits en hård diskussion om ljusmanifestationen i Trollhättan, över de som blev offer vid attacken i skolan. Flera av inläggen säger, att de inte vill delta i manifestationen då det inte finns rättvisa i detta. "Det var inte någon ljusmanifestation eller tyst minut för de som mördades på Ikea" heter det. De som säger detta kallas i kommentarsfälten för "rasister" och "främlingsfientliga". Och märk väl, när morden på Ikea inträffade, då var det likadant. De som ville utvisa mördare direkt fick då veta, att "han skulle behandlas på samma sätt som om det varit en svensk som hållit i kniven". Sa någon nåt annat så var de också "rasister".
Va?
 
På en ort som heter Lundsbrunn i Skaraborgs län finns en fantastisk vacker SPA.anläggning. På själva orten bor det drygt 880 personer. Nu ska Lundsbrunns kurort bli flyktingboende. Det beräknas komma 860 asylsökande dit. Invånarantalet fördubblas alltså i princip över natt? Hur tänkte dom där?
 
Ensamkommande flyktingbarn som kommer till Sverige och får bo på ett HVB-hem genererar 1 600 kr per dygn och plats. Det blir 48 000 kr i månaden. Samtidigt som många kommuner nu höjer kostnaden för maten till våra pensionärer från 39 kr till 60 kr om dagen. Varför kallas man rasist och främlingsfientligt när man påpekar detta?
 
PÅ många håll i vårt avlånga land förbjuds nu pepparkaksgubbarna i luciatågen. Det är rasism att ha dom med. I dagens Expressen kan man läsa om kakor på ett konditori isödra Sverige som förbjudes sälja en viss sorts kakor (bilden nedan). De kallas "Symbolisk kannibalism" och "rasistisk nidbild". FInns det inga gränser?
 
Det talas så vackert om "alla människors lika värde" - men det gäller tydligen inte svenskar människor. Me när jag hörde Nobelstiftelsens motivering varför SD inte är bjudna till Nobelfesten - ja då trodde jag inte mina öron.
 
 
"Sverigedemokraterna är inte ett parti som alla andra. Partiets bakgrund är högerextremism och företrädarnas agerande i nuet visar på en bristande respekt för den grundläggande demokratiska principen om alla människors lika värde – oavsett hudfärg, härkomst eller religion. Nobelstiftelsen väljer därför att inte bjuda in Sverigedemokraterna till årets Nobelfestligheter", skriver Nobelstiftelsens i en kommentar till TT. 
Men snälla nån, hörde de inte sig själva? Oavsett vad man anser om SD och deras politik så kan man inte annat än skratta åt Nobelstiftelsens uttalande.

Detta är bara ett axplock ur senaste tidens händelser i vårt samhälle. Och självklart finns det många av Er som läser detta och nu påstår att jag är både rasist, främlingsfientlig och SD-anhängare. Inget kan vara mer fel.

Men däremot skäms jag över att bo i ett samhälle som så fullständigt struntar i invånarnas behov. De människor som byggt upp detta land. Våra förfäder som grundlagt och kämpat för att bygga upp en trygg demokrati, hånas och kränks nu genom det ena märkliga beslutet efter det andra. Det är inte detta land jag föddes in i för 60 år sedan, och det är inte ett sådant land jag vill lämna över till nästa generation att sköta.

Blir både uppgiven, trött och mycket ledsen... till och med otrygg... när jag ser hur det står till i Sverige. Och detta måste jag få säga, få uttrycka - utan att vissa ska stämpla mig som en dåre!

Här ser ni kakorna som förbjudits då de står för  "Symbolisk kannibalism" och "rasistisk nidbild".