Jan Björklund och dubbelmoralen!

""Skolverket gav för några dagar sedan klartecken till advents- och julavslutningsfirande i kyrkan. Men det får inte förekomma några religiösa inslag, och om en präst närvarar får han eller hon varken be böner eller välsigna.

– Vi kan sjunga Stilla natt, den har blivit godkänd. Vi har haft "Nu tändas tusen juleljus" också, men nu har den blivit psalm så nu vet jag inte om vi får sjunga den. Men den spelas å andra sidan i vartenda snabbköp, så det är hårklyverier, säger han.""

Detta har jag reagerat på många gånger förut i bloggen, och nu är det dags igen...
 
Är det inte dubbelmoral, att först låta alla elever i svenska skolor få ledigt för att fira Jesus födelse över jul, sen även påsk, pingst och alla helgon? Alla dessa är religiösa högtider som bygger på bibliska händelser. Och samtidigt tar Skolverket bort kristendomsundervisning i skolorna, förbjuder trosbekännelse och välsignelse i kyrkan samt bara "godkänner" några få psalmer av "kulturella skäl"?
 
Antingen får man sjunga psalmer eller så får man väl inte... eller???
Antingen är julen och de andra helgerna religiösa och då ska de firas i kyrkan - eller så är dom inte???
 
Muslimska elever hade ledigt över Ramadan (sept månad), de ska nu också vara lediga över jul - trots att det är mot deras religion. Hur skulle det bli om andra elever än de muslimska skulle vilja vara lediga över ramadan? Tror inte det går alls de... nä du!
 
Men herregud... vad håller skolverket på med? Är dom fullkomligt korkade eller? Vilken dubbelmoral!
 
Nä... om Ni frågar mig så tycker jag att ungarna kan vara kvar i skolan och inte ha varken jul, påsk, pingst eller alla helgon-ledigt. Låt de som vill fira dessa högtider få söka ledigt från skolan av RELIGIÖSA SKÄL, precis som de muslimska barnen fick göra under Ramadan. Som det är nu lär vi ju bara eleverna att dubbelmoral är helt ok!
Och, om detta blev verklighet... ja DÅ skulle vi verkligen uppnå den religiösa jämliket som Skolverket inbillar sig att de får med dagens beslut.
 
Alltså... Jan Björklund (bilden), Sveriges utbildningsminister... Vad säger Du om detta förslag?
 
För att inte tala om alla dessa människor som är lediga med betalning, eller kräver hög helgersättning om de måste jobba en helg som julen. Dom borde skämmas! Särskilt den man som ringde in till P1 i veckan och sa: "Religion inte har i skolan att göra", men själv firade han jul - trots att han inte trodde på "skiten".
 
Detta beteende stinker......