Gängkriminaliteten!

"Inne på polisstationen i East St Louis, Illinois, står sex poliser med nedböjda huvuden och handflatorna på bordet.

– Herre, välsigna oss så att vi kommer oskadda hem till våra nära och kära, så att vi inte råkar ut för några olyckor och att vi kan utföra våra plikter efter bästa förmåga, amen, säger en av dem.

– AMEN! svarar de fem andra i kör.

Hos polisen i staden vid Mississippiflodens strand börjar varje kvällspass med en bön. East St Louis har högst antal våldsbrott i förhållande till invånarantal i hela USA. Här är det 19 gånger större risk att bli mördad än i landet i genomsnitt."

* * *

Såg nyss ett inslag på TV från East St Louise. Där intervjuade dom bl a en ung kille som bodde i området. Han var djupt bekymrad över utvecklingen och ville flytta därifrån. När han fick frågan "vad ska politikerna göra för att vända utvecklingen?" - då kom svaret snabbt:

"- Politikerna kan inte vända detta. Det går aldrig att förändra uppifrån och ner. Det måste börja med gräsrötterna och sen gå uppåt. Människor måste själva ta ansvar och förändra sina liv"...

Det var fler boende i området som intervjuades och alla var eniga. Det hjälper inte med fler poliser och hårdare straff. Det har dom sett genom åren, ingen bryr sig. Visst, politikerna kan ge dom förutsättningar att förändra - men förändringen måste alltid starta hos dom själva!

Våra politiker här i Sverige är totalt främmande för verkligheten. Förnekelsen är stor. Trots att vi haft "Folkhemmet" som styrt i flera år, i form av Socialdemokraterna, har det bara blivit sämre. Sämre förutsättningar, mer våld på gatorna, fler övergrepp på kvinnor, barn och gamla. I dag talade dom på nyheterna om att det är fler barn än någonsin som lever i fattigdom här i vårt land, och det är nvandrargrupperna som här är överrepresenterade. Dessa grupper är också dominerande när det gäller gängkriminaliteten. 

Vad gör våra politiker? Jo, lovar hårdare straff och fler poliser. Hur nu det ska kunna hjälpa? Om det inte hjälper i USA så hjälper det knappast här. Särskilt med tanke på hur polisen agerar ute på fältet och hur fängelserna ser ut där i jämförelse med i Sverige. Den jämförelsen får Sverige att mer likna himlen snarare än helvetet!

Har sagt det förut och säger det igen. Att slå sig för bröstet och hävda att Sverige hjälper många på flykt, samtidigt som dom som kommer hit inte får de förutsättningar som krävs för att integreras i samhället? Det är inte bara cyniskt. Det är rent av brottsligt!

Våra politiker är okunniga, naiva, blinda och självupptagna. Deras agerande är som "rysk roulette". Men dom riktar inte pistolen mot sina egna tinningar utan mot oss medborgares.

Att det måste börja på gräsrotsnivå och gå uppåt är nog enda lösningen. Ty det hjälper inte längre vad vi lägger för röst i valurnan. Partigränserna är luddigare än någonsin och prestigen är stor och tydligen det enda som betyder något. Att vi medborgare får betala priset för deras "icke-agerande" genom en otrygg och våldsam tillvaro bekommer inte politikerna alls. 

Nu börjar valprocessen inför nästa års riksdagsval och då... då kommer fjäsket, löftena och lögnerna återigen. Som Greta Thunberg så träffande sa i ett tal nyligen... "Bla bla bla bla bla bla bla!"

Vi får börja lita till oss själva - att Vi vill, att Vi kan och att Vi vågar.