Volodymyr Zelenskyj och Vladimir Putin???

Volodymyr Zelenskyj och Vladimir Putin. Vilka jä... idioter!
 
Hur vore det om dom båda kastades in i en bur och fick göra upp sinsemellan? Det är ju två vältränade gubbar? Nja, Putin har ju fyllt 70 så han kanske kan få ett handikapp, men å andra sidan har han ju svart bälte i Taekwondo... så dom är nog ganska jämna dom där två. Och tänk va pengar man skulle få in på en sån match. Milde!
 
Hur man kan hata Putin och hylla Zelenskyj är något jag ALDRIG kommer att begripa. Min mamma sa alltid att "det krävs två för att slåss"...
 
Jo, det krävs två parter i ett krig. Har skrivit om detta förut och gör det igen. Vi läser 2022 och ett krig pågår i världen. Det handlar denna gång inte om U-länder i Afrika och lågutbildade vildar, och det handlar inte om mellanösterns medeltida osämja. Nej! Det handlar om ett I-land som Ryssland och ett likadant I-land Ukraina. 
Vad är ett I-land kanske du undrar? Jo, det är ett:
 
"Industrialiserat land. En benämning på rikare länder som har gått igenom en industrialisering, och därmed tillhör de mer utvecklade länderna i världen."
 
Krigets dag ett, när det stod klart att Ryssland var på väg att invadera Ukraina och starta ett krig. Vad gör då Zelenskyj? Jo, han tar själv upp vapen och ska försvara sig... TILL VARJE PRIS!
 
Till varje pris innebär här att han låter hela landets infrastruktur bombas sönder. Han jagar sina egna landsmän på flykt, splittrar familjer, barn blir bortförda, kvinnor utnyttjas, läger skapas i Ryssland där Ukrainas invånare i dag sitter. Människor tvingas bli ryska medborgare. Allt medan Zelenskyj fortsätter hävda att landet ska försvaras till varje pris, högljutt påhejad av andra I-länder. Och jo... det är faktiskt Ukrainas president Zelenskyj som bär ansvaret för detta - lika mycket som Putin.
 
År 2022 tycker man att dessa två män kunde satt sig vid förhandlingsbordet och haft en normal diskussion. Och... hade inte detta fungerat för Putin? Ja, då kunde Ukraina gett upp. Låtit honom hållas och i förlängningen fått världens ledare med sig. Ukraina hade kunnat få blir ryskt genom annexion, va hade det gjort för ett tag?
 
"Annexion (även annektion, annexation, annektering eller införlivande) sker när man tar ett landområde i besittning, genom våld eller annan ensidig (unilateral) maktutövning."
 
SEN kunde världen infört dom sanktioner som i dag gjorts; politiska påtryckningar kunde haglat över Ryssland, reseförbud, exportstopp, stänga ner betalnätverk, stoppa officiell finansiering mm... allt som man idag gör mot Ryssland kunde likaväl gjorts om Ukraina gett upp dag ett.  Man hade då vunnit "fred" för ett helt land, ett helt folk, en hel infrastruktur - men stackars Zelenskyj kanske hade förlorat ansiktet. Men vem f.. bryr sig om just honom i det läget? Viktigast är väl ändå att man undkommit att förlora så många människorliv, orsaka den stora mänskliga skada och den massiva förödelse som är i dag? Eller?
 
Att inte kunna lämna Ryssland, inte kunna ha någon handel med andra länder, inte delta i några sportsliga sammanhang, missa import och export som människor lever av/med? Det hade nog gjort att Rysslands folk hade tagit saken i egna händer och låst in Putin. 
 
Istället blöder Ukrina och hela världen kommer med första förband. För vems bästa är det? Ett land? Vad spelar gränser för roll och man inte kan rädda liv?
 
Hörde att Zelenskyj var nominerad till Fredspriset... Ja, Nobel har nog roterat sig ner genom jorden till Kina vid det här laget. Hans fredspris har ju missbrukats in absurdum genom åren. Nobels kriterier för predspriset lyder:
 
Fredspriset ska ges till den som "hafva gjort menskligheten den största nytta" och att en femtedel tilldelas "den som har verkat mest eller best för folkens förbrödrande och afskaffande eller minskning af stående arméer samt bildande och spridande af fredskongresser".
 
I min värld stämmer detta under inga omständigheter in på Volodmyr Zelenskyj! Och kalla mig gärna naiv. Men hellre ett naivt samhälle än ett rent helvete! Tilläggas kan att just i dag fick vi veta hur vår nya borgerliga regering tänker angående kriget i Ukraina. Jo... biståndet till fattiga länder ska ändras och omfördelas. Pengar ska istället gå till Ukraina och kriget där. Inte nog med att hela Ukraina och dess invånare bombats sönder. Nu ska även dom som VERKLIGEN behöver hjälp få mindre del av kakan. Hur tänker dom? Nä... dom tänker inte alls!
 
 
Århundrades match?