Vargen i Sverige!

I hela landet attackerades 550 djur i 126 olika attacker förra året av varg och lo. Samtidigt förstördes 165 000 ton spannmål av vildsvin, älg, kronhjort, dovhjort, rådjur, tranor, gäss, svanar, duvor, kråkfåglar, grävling, sork, björn och annat vilt. Värdet på spannmålet är över 300 miljoner. Ska vi halvera alla dessa djurarter också, eller? 
 
De flesta av dessa djur har ingen naturlig fiende förutom vargen, och nu ska man nästan halvera vargflocken i Sverige, vilket alltså kommer att leda till en ökad skövling av spannmålet av ovan nämnda djur. Vad tror ni händer då?
Jo, snart säger dom i nyheterna att skadorna på spannmålet ökat och en avskjutning av älg, hjort och rådjur är tvunget. För detta borde ju uppröra bönderna också?
 
Bönder ja... men vi har ju även jägare! Och dom är nu otroligt "höga" av nyheten att få jaga mer varg. Att dom sen kommer att få höjda kvoter av klövvilt framöver är förmodligen också toppen!
Beslutet att halvera vargstammen är inget annat än våra politikers eftergift åt jägarnas våta drömmar! Jaktlobbyismen har segrat än en gång! Vidrigt!
 
Att "röra om" i naturens balans på detta sätt är helt vansinnigt. De enda som gynnas är jägarna. Och att skylla på att man är rädd för varg? För 200 år sedan, år 1821, dödade en varg nio barn i Gysinge. En varg som var skadad och sjuk kan tilläggas. Efter det har ingen människa dödats av en vild varg i Sverige. Hundar har angripits... Under 2020 dödades 11 hundar av varg, de flesta under jakt... (?)
 
Lyssnade på Radio Skaraborg igår där en kvinna ondgjorde sig över att vargar skrämmer koflockar så dom springer ut i vägar, skadar sig och åsamkar en massa kostnader för bönderna - som dom sen har svårt att få ersättning för, då man inte kunnat bekräfta det varit varg som skrämt dom. Hmmm...
 
Har själv sett en flock med kvigor en gång som gick bärsärk genom fem kraftiga taggtrådsstängsel, och sen klättrade upp för berg, i total panik. Det var ingen varg. Det var en av kvigorna som trampat i ett jordgetingbo. Hade jag inte sett det med egna ögon hade jag aldrig trott på det. Att skylla allt på vargen är ett svek mot ett djur som vi borde lära oss leva med sida vid sida.
I många länder lever man med tigrar, björnar och andra rovdjur inpå knuten. Varför är vi svenskar så förbannat känsliga jämt???