KOVÄNDNING!

Nu börjar effekterna visa sig gällande lågenergilamporna, vilket inte förvånar oss som verkligen tagit del av olika forskarrapporter. Man får väl buga och tacka att det faktiskt finns EU-parlamentariker som också är läskunniga, och dessutom värnar om människors hälsa. Läs och häpna...!

""Publicerad i "Ny Teknik " den 22 december 2010 11:22:

Häv förbudet av glödlampan och förbjud istället lågenergilamporna!

Efter en rapport från tyska miljömyndigheten UBA kräver nu några EU-parlamentariker att förbudet mot glödlampor hävs och i stället ska gälla energisparlamporna.

Miljöskyddsmyndigheten UBA hävdar i en rapport som offentliggjordes i början av december att kvicksilverhalterna som frigörs om en energisparlampa krossas överskrider de tillåtna värdena 20 gånger. Riktvärdet är 0,35 mikrogram per kubikmeter.

Nu reagerar flera EU-parlamentariker på uppgifterna och kräver att de tidigare besluten om avveckling av glödlampor inom EU rivs upp.

Herbert Reul, som sitter i EU-parlamentets industriutskott säger till den tyska nyhetstjänsten Welt Online:

- Jag ska göra allt för att upphäva glödlampsförbudet inom EU. Jag förväntar mig att EU-kommissionen genast upphäver förbudet mot glödlampor, och kräver att förbudet i stället ska gälla energisparlampor.

Han anser att EU-kommissionen bedriver en symbolisk klimatpolitik som varken gagnar klimatet eller omtanken om människors hälsa.

Vicepresidenten i EU-parlamentet Silvana Koch-Mehrin  ansluter sig till Herbert Reuls kritik:

- Så länge vetenskapliga bevis finns för att energisparlampor kan leda till skador på människor måste EU upphäva glödlampsförbudet, åtminstone för privathushåll.

Det kan inte vara rimligt säger hon till Welt Online att under täckmantel av att göra miljön en tjänst förbjuda konsumenternas omtyckta glödlampor och ersätta dem med hälsovådliga produkter.

Silvana Koch-Mehrin säger att hon som mamma bara kan ge andra föräldrar ett råd: "Använd inte energisparlampor i barnkammaren."

Sedan september 2009 har redan 100 W och 75 W glödlampor förbjudits. I september 2011 förbjuds även 60 W-lampor och efter 2011 förbjuds även 40 och 25 W-lampor.

Av: Håkan Abrahamsson, Ny Teknik

En ensam man - ett uppdrag för FBI!

FBI har kommit till Sverige.

Har svenska myndigheter redan glömt bort våra kyliga diplomatiska förbindelser till USA? Är det inte längre viktigt vad USA sagt / tänker / tycker om svenska politiker?
Varför skulle just FBI hit som experter? Finns det inte sådana i England, Ryssland eller Tyskland? För att inte tala om alla "förstå-sig-påare" i Sverige?

Varför släpa hit just det land som har terror-jakt som sin främsta agenda? Blir deras utredning objektiv? Eller kommer de att leta - och finna - ännu mer bevis som legaliserar deras eget lands spökjakt?
För spöken finns det, många!

Extrema politiska åsikter finns överallt, extrema handlingar likaså. Orsakerna skiftar, övertygelserna avlöser varandra och Alla tycker sig ha rätten på sin sida i det dom gör, Alla!

Okej, låt oss utvärdera senaste händelsen i Stockholm, men blanda inte in USA. Dom är inte objektiva! De kommer med all säkerhet att kunna bevisa al-Qaida inblandning i Stockholms-händelsen. Och med all säkerhet även få till stånd ett samarbete med svenska myndigheter i jakten på terrorister... om dom inte redan har det?

Säkert är också, att vi i Sverige kommer få ett Department of Homeland Security. Avlyssning, övervakning, sekretess, mörkläggningar, angivelser... allt kommer att tillhöra vardagen för oss här i Sverige. Samtidigt som vi ska ha ett mångkulturellt samhälle. Ja jösses, snacka om att röra till det för sig!!!

Såsom i USA - så ock i Sverige!

Kom å tänka på en sak... i detta inlägg finns ju en massa olika glosor som var för sig kan vara ett hot mot landets säkerhet, eller hur? Homeland security, al-Qaida, FBI, Stockholm, Ryssland, terrorister... vem vet, kanske jag har en insats-styrka hängande på dörren i em. För det är väl så FRA-lagen fungerar?
Ja hua mig, jag kanske är en risk för landets säkerhet... oj där var det ett ord till, landets säkerhet. Lägg ihop alla och det kan säkert tolkas som ett allvarligt hot!
Jag tror jag reser bort ett tag? Hej då!


Vinter...

De senaste dagarna har viken frusit och isen har lagt sitt täcke över vattnet. Än så länge ett tunt täcke, ej gångbart, men det skänker en stillhet åt viken. Till skillnad mot tidigare i höst när gässen härjade på vågorna och stormarna avlöste varandra.
Mitt hem ligger intill en vik av Vänern. Från vår andra våning i huset har vi utsikt över sjön. I dag är det grått och mulet och träden ser otroligt frusna ut när jag ser ut genom fönstret.
Härifrån ser vi årstidernas skiftningar klart och tydligt. Solnedgångarna en del kvällar kan göra vem som helst religiös.
Vi har bara några dagar kvar till julafton, sen nyår och innan vi vet ordet av så är det vår igen.
När jag var liten gick tiden så sakta, så sakta. Men nu...
Min 13-åriga bonusdotter sa igår, att hon är chockad över hur fort tiden går nu - mot när hon var liten???

Jaa, så är det. Ju äldre Du blir ju fortare går tiden - ett välkänt faktum. Men, att vinter och sommar så tydligt skulle komma att jämna ut sina gränser, och att våren å hösten nästan skulle upphöra att excistera? Vem kunde tro det.

Hur som helst.... God Jul till Er alla därute. Njut av vintern, renheten och glittret. Det gör jag. Kramar!

Bilden: Min sons hund en kall vinterdag. Vackert...