Kärnkraft eller tjänkraft?

Än en gång... det handlar inte om kärnkraftens vara eller icke vara. Det handlar om vad Du är villig att avvara och ge upp när det gäller kapitalvaror och maskiner som i dag är våra tjänare.
Förr hade vi pigor och drängar, vi hade självhushållning och vi stannade hemma och tog hand om våra liv.
I dag reser vi både till arbetet, affärer, vänner. Vi köper alla tjänster såsom tillverkning av mat och kläder (förr gjorde vi allt detta själva i hemmet). Vi handlar kapitalvaror som vi inte behöver ex vis kaffekokare, elvisp, diskmaskin, hårfönare, rakapparater, mobiler, datorer... listan är hur lång som helst. Gemensamt för alla varor är att de är rena bekvämlighets-anordningar. Det är en form av tjän-kraft - nu när vi inte längre gör saker och ting själva.
Kärnkraften är i dag vår viktigaste form av tjän-kraft.
Så innan vi bestämmer oss för att skrota vår kärnkraft - säg vad du vill ge upp? Vad du kan vara utan? Och vilka resor du inte längre behöver göra? Vilka halvfabrikat du kan vara utan? Om du vill ha en ko på tomten eller om en bonde ska fixa mjölken åt dig?
Det är först när vi besvarat dessa frågor och tagit de beslut som krävs, det är först DÅ vi kan diskutera kärnkraftens vara eller icke vara.
För handen på hjärtat... varken vind, sol eller vatten - inte heller vågkraft - kan tillgodose människornas stora växande behov av energi.  Vi kan inte tillgodose det i dag och definitivt inte i morgon!
Suck!
Bilden är ett montage av Rockester.

Den totala förnekelsen i "jag måste bara ha en..."

Bilden: Lycklig super-köare Anton Andersson, 19, köade i 9,5 timme för sin Ipad 2. – Jag är jätteglad. Och jag blir ännu gladare när jag kommer hem och får börja använda den. (Foto: Dennis Pettersson)

Jakten på onödiga prylar fortsätter. Nu senast den uppdaterade iPad som kommit ut i dagarna.
Kolla in länken och läs Aftonbladets artikel om folk som köade.
Hur länge de köat... Varför de köper en... Att de ger barnen den gamla iPad´en... Hur lyckliga de är över sitt nya inköp!
http://www.aftonbladet.se/pryl/article12784940.ab

Jag kan inte annat än att upprepa vad jag tidigare sagt:
Den trådlösa tekniken med mobiler och annat är och förblir det största missbruk som drabbat mänskligheten. Mobilen - en ständig följeslagare, som när den inte fungerar orsakar stor oro hos ägaren. När du inte hittar den eller när batteriet tagit slut kan du ta till nästan vad för åtgärder som helst för att få igång den igen.
Den finns hela tiden i din absoluta närhet och gör den inte det blir du förvirrad och orolig. Jämför med cigaretter, alkohol och övriga droger, såsom sockerberoende, matberoende och liknande.
Vid samtliga fall gäller den totala förnekelsen. Du kan sluta när du vill, men du VILL inte.
Stackars människor!

Ett barns kommentar...

Med anledning av mitt förra inlägg med den länkade filmen. Vi har i familjen en kille på 12 år som fick se detta. Hans spontana kommentar var:
"- Om dom beter sig så är det ju inte konstigt att det är så mycket krig och skit i dom länderna. Kanske deras pappa gjorde likadant med dom när dom var små. Dom ger nog sina barn stryk också."
Han blev både arg och ledsen och sa även att han var tacksam och glad att han bodde här i Sverige och hade snälla föräldrar.
Ja... så är det gott folk. Vi har mycket att vara tacksamma för.