Alla människor har samma värde... hmf!

Detta hör jag ständigt. Säger jag något om invandringen så kommer denna kommentar. Påpekar någon nåt om andra länder och deras kulturer - likadant.
 
Men jag hävdar faktiskt... att vi har inte samma värde. Jo, det är klart. Vi är alla människor och lever på en och samma jord. Vi har rätt till mat, husrum och ett drägligt liv. Men samma värde? Näpp!
 
En Kines som sitter och drar pälsen av en levande kanin - den personen har inte samma värde som en svensk bonde som månar om sina djur. En muslimsk pappa i Malmö som misshandlar sin dotter för att hon sitter och tittar på Justin Bieber på datorn - han har inte samma värde som t ex min son, vilken är en helt underbar far till sina barn. En man - vilken som helst - i Afrika t ex, som dagligen sätter på sin fru under hot och därmed ökar sin barnaskara, utan att kunna ta hand om dom har inte samma värde som Familjen Annorlunda här i Sverige. En massmördare har inte samma värde som en alkoholist utanför tågterminalen i Göteborg.
 
Hur skulle Du själv reagera om någon t ex höll på att drunkna? Låt oss säga att det ligger en hel hög personer i vattnet: En rik företagare i 40-årsåldern som inte kan simma, en alkoholist, en tre-barnsmamma, en prostituerad, kronprinsessan Viktoria, Barack Obama, din egen Mor och ditt eget Barn. Vilken av dessa skulle Du rädda först? För det är ju faktiskt så... att värdet i en individ skiftar mellan dina och mina värderingar.
 
Kanske därför som Alliansen har så svårt att förstå att arbetslösa har samma värde som de med ett arbete. Jag är själv arbetslös, utstämplad och lever på min man. Har noll i sjukförsäkring, noll i A-kassa, trots att jag arbetat ett helt liv och betalat skatt. Plötsligt är jag inte värd någonting... Jo jo jo - så är det. Vi människor värderas i pengar och har alltid gjort. Människovärdet är något helt annat
 
Att säga att alla människor har lika värde är bara ett slitet uttryck som aldrig fungerar i praktiken och som politiker använder för att legalisera sin korkade politik. För allt politikerna i dag gör med vårt samhälle visar på motsatsen - vi har inte samma värde!
 
Att vi alla har lika värde för att vi alla är människor - Det är en helt annan sak och ska ALDRIG per automatik förlåta och ursäkta allt som människor företar sig runt om i världen!
 
 
 

Systembolaget och vinerna!

Jag gjorde ett inlägg på Systembolagets sida.
Intressant att se vad Systemets representat Mattias säger. Här kan Ni läsa tråden, först mitt inlägg:
"Att EU förbjudit innehållsförteckning på vinflaskor och Ni går med på det visar på stor nonchalans för folks hälsa. Tack Kalla Fakta för faktan om vinet. 54 ggr mer gifter i ett populärt boxvin - än vad som är högsta tillåtna i vanligt vatten??? Bedrövligt!!! Härmed är det slutdrucket!!!"
 • Systembolaget Hej! Systembolaget kan dessvärre inte ändra EU:s regler för vilken information som lagligen får finnas på vin. Vi ser däremot positivt på att Livsmedelsverket och anvsarig minister driver frågan att konsumenten ska kunna få mer information om innehåll. / Mattias
 •  
  Björn Andersson Håller med! Såsom världens enskilt största inköpare av dessa produkter finns det ingen annan i världen som kan sätta större tryck på tilltänkta leverantörer än ni. Lagstiftning kan man inte hoppas på så länge som EU ska styras av vinproducenternas lobb...Visa mer
 •  
  Systembolaget Hej igen! Nästan allt vi dricker och äter har någon form av innehållsförteckning, så det är bra att både Landsbygdsministern och Livsmedelsverket har uttalat en önskan om detta även ska gälla vin. I nuläget kan vi inte, på grund av vår märkesneutralitet, agera på det sätt du beskriver. /Mattias
 •  
  Wallin Rosalie Jasså, dom har "uttalat en önskan"... Hade Ni tjänat pengar på att det fanns en innehållsförteckning då hade det funnits en för länge sen - oavsett vad EU säger!!! Snacka går ju!
 •  
  Jessica Norman Det skulle vara intressant att veta om de ekologiska vinerna innehåller lika många giftiga ämne........
 •  
  Systembolaget Hej igen! Då det enligt EU är uttryckligen är förbjudet att publicera denna sorts information på flaskan, kan Systembolaget på eget bevåg inte tvinga leverantörerna att göra det. (Det skulle ses som otillåten konkurrens.) Jämförelsen med vatten är djupt olycklig och missvisande, då en alkoholhalt på 12-15 % också skulle kvalificera det som otjänligt. /Mattias
 •  
  Wallin Rosalie Bekvämt svar! "Otillåten konkurrens"? Tänk va de kan hitta på...

Vin - en hälsovådlig produkt!

Ja visst är vin gott. Lite vitt på kvällskanten, eller rött till den där goda köttbiten. Så har vi haft det här hemma, jämt. Men det är slut med det... tack Kalla fakta för detta!
 
Om man jämför med vatten och de högsta tillåtna giftrester och kemiska ämnen som får finnas i det... så är ett av våra mest populära boxviner rent häslovådlig och borde inte få säljas alls. Det innehåller 54 gånger mer skit än vad ett vanligt glas vatten (som mest) får innehålla. Och detta dricker vi glatt och tycker är gott. Att sen en del viner inte ens innehåller vindruvor? Ja... varför inte? Vi kan ju köpa blåbärssaft på ICA som inte innehåller blåbär, och frukkakor som inte innehåller någon frukt. Så vin utan vindruvor låter ju faktiskt helt ok.
 
Nä, skämt åsido. På kakpaketen kan vi läsa och försöka förstå. Men på vinflaskan står det... ingenting!
 
Systembolaget svär sig fria från ansvar. EU har förbjudit innehållsförteckning på vinförpackningar...   just det - de går vinproducenternas ärenden. Stora företag och mycket pengar fÅr ju alltid gå före människors hälsa. Så har det alltid varit, så är det och så kommer det alltid att vara... om nu inte VI - du och jag - bestämmer oss för att reagera!
 
Så gott folk. Ska du köpa vin så släng upp en extra hundralapp och sök på nätet. Sök återförsäljare med det lilla extra. De som åker ner i Europa och följer druvans väg från stock till flaska. Beställ deras viner och njut... kanske lite mer sällan men ack så mycket bättre.
 
Nu väntar jag bara som med ett barns otålighet inför julafton... att även mobilindustrin ska bli tvungna att sätta varningstexter på sina mobiltelefoner, paddor, wifi osv osv. Precis som vi gör på cigarettpaketen! För så kommer det att bli, sanna mina ord!