Vi läser år 2020

Oj...  Snart ett år sedan jag skrev här på bloggen. Blir lite för mycket facebook nu då jag har flera sidor där som jag är aktiv på. 
Kan inte låta bli att fundera över den situationen som Corona-viruset har kastat in oss alla i. Och då mest den stora vinnaren... Moder Jord. Såg på TV att vattnet i Venedigs kanaler har klarnat och man ser både botten och alla fiskar. Stillheten har lagt sig när alla båtar hamnat i paus. Flyget likaså. Det är inte utan att man undrar om det kanske rent av är Moder Jord som sagt ifrån, satt ner foten - och nu tvingas oss till att backa en smula. För det är just det som händer. Det är en smula eftertanke och återhämtning och förmodligen en dagslända. Så snart viruset har dött ut och vaccinet har kommit så är alltihop snart glömt. Människorna återvänder till vardagen, överflödet och tanklösheten.
Själv är jag mest hemma. Bor ju på Kinnekulle nu. Rena himmelriket med naturen inpå knuten. Djupa skogar, massor av djurliv, växter och inte minst närheten till Vänern och den fantastiska utsikten från toppen. Här tar vi det lugnt!
I dag har jag hjälpt affären nere i byn att köra ut varor till dom äldre som inte vågar sig ut, som sitter hemma och är minst sagt... rädda. Så synd!
Men, vi går mot ljusare tider och förhoppningsvis en fin sommar. Hur andra kommer att fortsätta leva efter denna "paus" lämnar jag över till dom. Själv har jag redan lärt mig att inte ta något för givet. När vi bodde nio månader i husvagn medan vi renoverade huset här... ja då förstod vi hur bra vi egentligen har det.
Önskar Er alla som tittat in här en riktigt underbar vår och en smittfri vardag. Sköt om Er. Vi ses snart igen! Kram!