Karolinskas eviga ljugande!

Att jag i min blogg kritiserat bl a Karolinska Insitutets forskare är väl ingen nyhet. Att dom fortsätter hävda det ofarliga med trådlös teknik är inget annat än ett mysterium. Vi är många som förkovrat oss i länkar från världens alla hörn, där oberoende forskare visar på risker, statistik och fakta för att stötta varningarna med trådlös teknik. Och vi har samtliga, många gånger förlöjligats. "Foliehattar" är nog favoriten. Ett epitet som man hör i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Både av människor som inte förstår ett dugg - men även av skolade akademiker, journalister, läkare och forskare samt allehanda kändisar som driver med elöverkänsliga hej vilt. Alla har dessa har dock en sak gemensamt... Att de likt en åsnas envishet påstår att trådlös teknik och dess strålning är så gott som ofarligt.
 
Döm om min fövåning när jag i dag satt i bilen, tidig morgon, och lyssnade på Vetenskapsradions veckomagasin (jag tror det var Camilla Widebeck, men...) Där talades det om Nobelpriset, Karolinska Institutets Nobelförsamling samt de båda cheferna på KI som avskedats i samband med Maccariniaffären.
Bo Tideholm (verksamhetschef vid ÖNH-kliniken - öron/näsa/hals) och Harriet Wallberg (Universitetskansler, samt högste chefen för alla universitet i hela Sverige) har alltså fått avsked från sina tjänster på KI samt även de uppdrag de haft vid Nobelförsamlingen på Karolinska. Uppdrag som betytt att de varit med och utsett Nobelpristagare i Fysiologi och Medicin.
De har slutat sina tjänster på KI, men de vägrar lämna sina platser i Nobelförsamlingen.
"- Vi kan inte bli av med dom. Men det viktigaste är att dom inte får vara med och ta några beslut", säger Thomas Perlman, sekreterare vid Nobelförsamlingen för fysiologi eller medicin på Karolinska.
 
Allvarligt? 
 
Åter till mig själv, sittande i bilen, lyssnandes på Vetenskapsradions veckomagasin. Plötsligt uttalar sig en av programmets medarbetare om Karolinska Institutet och dess Nobelförsamling, och hon skräder inte på orden! Hon ifrågasatte trovärdigheten och även de rykten som nu sprids över hela världen. Rykten om Nobelpriset trovärdighet och dess värde samt ifrågasättande av KI och Nobelförsamlingen.
Jag har själv markerat de meningar som jag tycker är helt fantastiskt att läsa. Äntligen!
Jag tar mig friheten att återge allt hon sa, ordagrant! 

""Maccariniaffären på Karolinska institutet har gång på gång gjort tydligt hur dålig den akademiska världen är på att hantera fusk, fel och lögner. Hela forsknings- och universitetssystemet bygger på förtroende. Ett gammaldags gentlemannaideal som hängt med den moderna vetenskapens framväxt på 1700-talet, där alla förväntas tala sanning och stå för sina fel.

Med tanke på hur mycket prestige och pengar som numera står på spel inom forskningen är det häpnadsväckande hur dåligt förberett systemet är på att hantera den som ljuger för att tillskansa sig fördelar, den som oförblommerat fuskar eller den som bara helt enkelt inte sköter sitt jobb.

En universitetskansler som tvingats avgå efter tidernas mest skandalomsusade tjänstetillsättning och en rektor som sagt upp sig, efter att ha förlängt samma tjänst, trots överväldigande bevis på oegentligheter sitter därför fortfarande kvar i Karolinska institutets Nobelförsamling.

Nobelprisens renommé har byggts upp tack vare ett grundmurat rykte om oförvitlighet och förmågan att gräva sig fram till vem som verkligen ligger bakom en stor upptäckt. Att det i Nobelförsamlingen sitter ledamöter som så uppenbart slarvat med kontrollerna i sitt dagliga arbete skär sig skarpt mot den tradition av noggrannhet som inneburit att Nobelprisen har högre prestige än något annat vetenskapligt pris i världen. Men systemet tycks fortfarande sakna alla mekanismer för att hantera ett brutet förtroende.""

* * *

Äntligen, ÄNTLIGEN en journalist som vågar ta bladet från munnen och ifrågasätta Karolinska. Dessa experter som hånfullt plattar till oss andra så fort vi öppnar munnen. Dessa experter som med sina titlar tar sig friheter att agera över huvudet både på sina anställda och oss medborgare!

Nu väntar jag bara med spänning på att samma ärliga och grundliga undersökande journalistik ska drabba de som forskar om trådlös teknik, mobilstrålning och symptom därav. Jag ser fram emot ett liknande avslöjande av lögner och ifrågasättande av trovärdighet även här.

Dock vill jag i sammanhanget tillägga, att Maccariniaffären kommer liknas vid en droppe i havet i jämförelse med de lögner och det svek som svenska folket utsatts för genom årtioenden. Vågar vi hoppas på att den som tar sig an denna grandiosa uppgift också har stake nog att följa pengarna? Vi får se, vi får se...

Den som undrar vad oförblommerat betyder, så betyder det "osminkat / öppet".

(Bilden: Bo Tideholm och Harriet Wallberg)

 

 
 
 
 
 

 

Galor och insamlingar!

Alla dessa insamlingar. Världens barn, Bröstcancer, Prostatacancer osv.
Vi har aldrig haft så många svältande och fattiga barn i världen som nu och antalet bröstcancer och prostatacancer ökar varje år. För att inte tala om hjärntumörer. Medan vården slår sig för bröstet och säger att de aldrig "räddat så många från cancer som man gör nu".
Och samtidigt samlar vi in pengar, ordnar galor och annat för att hjälpa!
 
Hur kan det va möjligt att det är så illa ställt med forskning, vård och antalet ökade cancerfall i dag - när vi genom åren har samlat in så mycket pengar till Cancerfonden? Borde det inte vända snart? Om inte... Varför reagerar inte någon? Varför fortsätter folk skänka alla pengar?
 
Är det inte dags snart att ta reda på orsaken till cancer, att ta i med hårdare tag mot regeringar som inte tar hand om sitt folk, att sätta hårt mot hårt? Tänk va mycket lidande vi skulle slippa.
 
När det gäller cancer så läggs hela tiden fokus på nya behandlingsformer, nya mediciner. Att de stora läkemedelsföretagen sponsrar insamlingarna världen över när det gäller bröstcancer är ju känt. Även det faktum att våra politiker är livrädda för att "stöta sig" med andra länders politiker. 
Och nu har Barncancerfonden insett att det saknas personal och resurser för att ta hand om det kraftigt ökande antalet cancersjuka barn.
Leukemi är vanligast, därefter hjärntumörer. Men var hittar man alla de artiklar eller rapporter som frågar VARFÖR det är så??? Ingenstans! 
Att mobil teknik orsakar hjärntumörer redan i fosterstadiet - det är ju inget vi behöver tala om. Det är ju konspirationer... Suck!
 
Detta är direkt kopierat från Barncancerfondens egen webbplats: 
"Barncancervården saknar personal, många experter faller för åldersstrecket, tillströmningen av vårdpersonal saknas…
En av fem barnonkologer är över 60 år.
80 procent av sjuksköterskorna saknar specialistutbildning.
Varje år drabbas drygt 300 barn av cancer i Sverige.
Runt 1000 barn är under cancerbehandling varje år
I genomsnitt 8 av 10 överlever sjukdomen *
De vanligaste cancerformerna hos barn är leukemi (drabbar cirka 30 procent) och hjärntumörer (drabbar cirka 28 procent).
Barncancerfondens granskning visar att barncancercentrum i södra Sverige drabbats hårdast av både personal- och platsbrist."
 
(Funkar inte länken så kopiera den och lägg in den i adressfältet, då kommer den fram)
 
Läs gärna länken ovan, där det berättas om läkemedelsföretagens inblandning i Rosa bandet. Rosa bandet sponsras till största del av läkemedelsjättar. Självaste Breastcancer Awareness Month – det vill säga urmodern till den kampanj som pågår nu i oktober – sponsras till största del av företaget AstraZeneca och ett av deras främsta syften är att uppmuntra oss till att gå och göra regelbundna mammografi-kontroller.
 
Har själv gjort en enda mammografikontroll. Aldrig mer. Insåg på plats att detta skadar mer än det hjälper. Trycka ihop ett bröst och sen bestråla det? Men, det är ju bara konspirationer när oberoende läkare varnar för detta och menar att undersökningen i sig skapar fler cancerfall än den upptäcker.
 
Världens barn? Ja där har vi alltså en insamling till. Hur kan vi i dag ha fler sjuka, svältande och utsatta barn än någonsin, när vi runt om i världen samlar in pengar och gör så mycket för att hjälpa? Ja, kanske vi gör fel? Kanske vi borde gå på orsak istället för verkan. Istället för att skänka pengar borde vi kanske försöka påverka våra politiker till handling? Alla dessa utredningar, konferenser, "vänliga påtryckningar" länder emellan - vad gör dom egentligen för nytta? Nej! Ta fram stora släggan direkt och smocka på bara.
 
"Tack vare ett rekordstort engagemang från såväl privatpersoner och företag samlade Cancerfonden under 2015 in 609 miljoner kronor. Det enorma engagemanget och givarviljan har gjort det möjligt för Cancerfonden att avsätta 449 miljoner kronor till svensk cancerforskning."
 
26,3 % - dryga 160 miljoner - av de insamlade medlen går till administration hos Cancerfonden.
Ja tänk - va vi är givmilda!