Hur svårt kan det va?

Svenska forskare förnekar in absurdum att det är skadligt med mobiltelefoner. De hänvisar till att det inte finns några seriösa rapporter om skador.
Men, hur svårt kan det vara att kolla om hjärnan påverkas... ja menar, om man har resurserna?
Nedanstående länk visar en kort film om en läkare och forskare som jämfört hjärnans aktivitet när mobilen varit av eller varit på. Hon har helt enkelt gjort det genom datortomografi. Svårare var det alltså inte. Datortomografi (se bild) finns på nästan alla svenska sjukhus. Frågan är bara om VILJAN finns hos våra forskare att kolla hur hjärnan påverkas genom denna enkla metod?!
Kvinnan som gjort testet säger själv, att efter denna enkla koll har hon ändrat sitt beteende med mobilen betydligt. Alltid högtalaren på eller handsfree. Hon sätter inte längre telefonen mot huvudet.

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article8621991.ab


Varför kan inte svenska forskare följa upp denna studie?

Själv tror jag bästa alternativet är att helt stänga av mobiltelefonen. Att inte använda mobilen i ALLA lägen - bara i NÖD-lägen.

Vem sköt Olof Palme ? ? ?

Olof Palme... trodde aldrig jag skulle komma att säga "jag saknar honom". Men, på den politiska arenan finns det ingen i dag som kan mäta sig med de gamla socialdemokraterna. Så det faktum att Palme inte längre finns med oss är en oerhörd förlust. Helt klart ett stort tomt hål i politiken! (Bild: Lisbeth och Olof Palme)

Det är nu 25 år sedan Olof Palme mördades (1986). Varför och av vem är fortfarande de stora frågorna. Att svensk polis skötte mordet väldigt illa, genom att inte följa de föreskrifter som finns gällande brottsplats - visar klart och tydligt att Sverige blev taget på "sängkanten". Och just det faktum vill jag påstå, är till stor hjälp för de som vill mörkerlägga mordet.
Konspirationsteorier finns det många. Det har skrivits böcker i ämnet, böcker tjocka som tegelstenar. Den ena värre än den andra. De s k "spåren" - PKK-spåret, Polis-spåret, Sydafrika-spåret m fl - blir det aldrig något av.
Och det märkliga är, att ingen har tagit på sig ansvaret för mordet. Om det nu är ett politisk mord, kanske med Sydafrika bakom... varför har ingen "skrytit" om det? PKK - där finns det massor av människor. Hur har alla dom lyckats hålla tyst? Polisen? Ja, dom är ju inte direkt kända för att hålla ihop när det blåser precis. Någon borde ju ha glappat vid det här laget. Christer Pettersson? Ja käre tid, en gammal kåkfarare och alkis. Hade han närvaron att lyckas med något sådant? Och utan att erkänna det? Nä, hade han gjort det - då hade han både säkert erkänt och överlämnat mordvapnet.

Men det finns en liten grupp som är tajtare och intimare än någon annan. En liten grupp människor som värnade om Olof Palme och hans rykte som stor statsman - som med äkta och genuin kärlek ville skydda honom - ända in i döden. Några som tjänar på att hålla tyst och att hålla ihop. Vilka då? Jo, hans familj...

Nu är det 25 år sedan och brottet kommer nu, år 2011 att bli preskiberat. Därför tänker jag nu berätta om min egen lilla teori... konspiratorisk eller inte. Döm själva. Och glöm inte att det trots allt bara är mina egna privata teorier...

Vem sköt Olof Palme?
Vem och varför kan man spekulera i, och det gör jag... Olof Palme var sjuk. Han hade smittats av AIDs. Detta hade resulterat i tidernas skandal. Som det blev nu dog Olof Palme istället en slags martyrdöd. Min fråga är med tanke på detta... varför är hans obuktionsprotokoll hemligt? Det har aldrig lämnats ut helt och hållet!

Vem sköt då Olof Palme? Ja, varför inte Mårten Palme? Familjen var väl insatt i problemet och förstod hur viktigt det var att sjukdomen doldes. Istället för att Palme skulle "tyna bort" i sjukdomen, kunde man ju själva välja HUR han skulle dö. Så varför inte? Så länge Olof Palme själv var med på planerna så...
Men då uppstår ju några problem, Först och främst livvakterna. Men, de var ju bara att ge ledigt. Inga livvakter alltså. Sen har vi ju Lisbeth Palmes trovärdighet? Hon skadeskjuts, vilket är ett mycket gammalt knep för att frånta någon skuld och inblandning i brott. Nu återstår bara hur vi ska få bort fokus från "skytten", så han kan smyga bort från mordplatsen utan någon uppmärksamhet.

Det är här som Christer Pettersson kom in i bilden...
Det finns något som heter "målfixering". Man bestämmer sig helt enkelt för att en händelse har skett, och sen kör man på det, in absurdum. Lisbeth Palme skulle helt enkelt titta åt det håll som sonen (efter skotten) gav sig iväg - och första bästa person hon ser ska hon memorera utseendet på, fokusera på. Och vem kommer gående runt husknuten... om inte Christer Pettersson! Han hör skrik och ser uppståndelsen. Självklart blir han livrädd. Han vill inte bli inblandad i något över huvud taget. Så han vänder på klacken och springer därifrån, fort.
Alltså är det Christer Pettersson vittnena kollar in, ser springa från platsen. Självklart är det han som skjutit.
Det är Christer Pettersson man ritar på "Fantombilden". Han får all fokus - medan Joakim Palme i lugn och ro kunde gå därifrån. Vi minns väl alla hur säker Lisbeth Palme var på sin sak. Det VAR Christer Pettersson som sköt hennes man. Ingen annan.
Hur kunde hon se att det var han? Efter han skjutit Olof och skadat Lisbeth borde ju skytten rusat därifrån. Men nä. hon såg Christer P klart och tydligt i ansiktet. Varför då? Jo, därför att han kom gående, lugnt och stilla runt husknuten, utan att veta vad som hänt. Förmodligen stirrade han rakt in i ansiktet på Lisbeth, innan han vände om och sprang.
Bättre målfixering för Lisbeth Palme får man leta efter.

Vilka känner då till detta? Ja, ingen utanför familjen. Möjligen en - Ebbe Carlsson. Det är ju därför det aldrig kommer fram. Alla har gått vidare och lags bakom sig det som hänt.
Lisbeth Palme har varit mycket sparsam med sina framträdanden. Och den enda sonen av de tre, Joakim - kanske de andra två aldrig visste något? - är den enda som syns i media. Senast i morse, i SVT´s morgonprogram. Och då... DÅ gott folk, blev jag övertygad om, att HAN VET. Även om det inte är som jag skrivit ovan, även om det inte gått till på det sättet - så VET Joakim Palme hur det gick till. Han VET vem, hur och varför.
Kolla nedanstående länk - sätt er och titta på Joakim Palme. Håll ut alla 14 minuterna. Studera hans mimik och kroppsspråk. Lyssna på hans röst. Hmmmmm....

http://svtplay.se/v/2334350/gomorron_sverige/25_ar_sen_olof_palme_mordades?sb,p119636,2,f,-1

Som sagt. Teorierna är många och säkert finns det dom som är värre än min. Men, ju längre tiden går och det aldrig klaras upp, desto mer säker blir jag på min egen teori. Av den enkla anledningen att det aldrig är någon som "glappar". Ingen avslöjar ett dyft. En hemlighet som kan bevaras på det sättet - självklart är det inom familjen den ligger...

Till sist... Ebbe Carlsson. En nära och god vän till Olof Palme, avled 1992 till följd av AIDs. Ebbe Carlsson var ett av de första öppet officiella fallen i Sverige som dog av sjukdomen. Föreställ er om det redan 1986-87 kommit fram att Palme var smittad. Vem hade smittat honom? Var och i vilket sammanhang? Hade han otillåtna sexuella kontakter? Med vem? Osv osv. Katastrofen hade varit ett faktum.
Ebbe Carlsson? Han fick "fri tillgång" till Palme-utredningen. Varför? Var det för att kunna lägga rökridåer så fort det började brännas? Att det sen finns märkliga rykten som säger att Olof Palme hade en sexuell förbindelse med Ebbe Carlsson, gör ju inte teorin mindre trovärdig. Men, vaddå? Palme var väl ändå en fri individ och fick väl göra som han själv ville.
Inte kan man heller klandra familjen? Jag har full förståelse för en sådan lösning. AIDs var tabu i slutet på 80-talet. Bara bögar och sprutnarkomaner fick det. Rumsrent? Absolut inte!

I dag vet vi bättre. I dag hade ingen dömt honom. I dag hade Olof Palme kunnat levt med sjukdomen - ända in till sista andetaget...

Facebooks verkliga "Jag"!

Har funderat väldigt mycket över Facebook den senaste tiden. Som ni vet har jag ju vid två tillfällen haft profiler där - men de är nu raderade. Kan inte riktigt förlika mig med tanken att Facebook skulle vara något "för folket" eller att "främja våra kontakter med vännerna".
Det är något som inte stämmer. Något som känns väldigt, väldigt fel!?

Facebook finns över hela världen, i alla hem... uppladdade på varje dator. Din, min, våra barns, grannens. Europa, Asien, Mellanöstern... ja överallt.
Mina tankar har sökt någon bra liknelse, något enkelt och greppbart som jag kan använda för att klargöra min oro över fenomenet Facebook.
Så plötsligt fanns det där, så himla självklart att jag blev riktigt arg jag inte kommit på det tidigare.

Det började i Tunisien. Fortsatte över Egypten, Iran, Libyen, Jemen... Överallt är det Facebook-upprop som fått folk ut på gatorna, demonstrerande sin vilja och längtan efter frihet och demokrati. Facebook-grupper där man inte alltid kunnat spåra uppkomsten. Och vem... VEM vinner på detta? Vilket land har mest att tjäna på att det blir oro i Mellanöstern och arabstaterna? Och till sist... vilket land kommer grundaren av Facebook ifrån?

Svar: USA.

Så därför gott folk, blir min jämförelse slående och jävligt bra (om jag får säga det själva). Och det faktum att ingen har ifrågasatt Facebooks medverkan i det hela gör saken ännu märkligare. Inblandningen från Facebook ses som en självklarhet helt utan frågetecken ? ? ?

Nåväl. Min liknelse då? Jo, Facebook är inget annat än en gigantisk och maktfullkomlig Trojansk häst.
I skenet av att vara till glädje för människor världen över, något som ska skapa kontakter och grunda vänskapliga band - har Facebook tagit sig in där det varit omöjligt för all slags media att få fotfäste. Facebook har blivit den perfekta plattformen för "Maktens Män" ...hmm och kvinnor?... - en plattform varifrån det går att påverka och styra länder i precis den riktning vissa ??? själva önskar. En plattform som i slutänden legaliserar USA´s så välkända humanism... Dvs att komma till undsättning när människor förtrycks. Att hjälpa länder in i demokratins varma och trygga famn. Allt understött av amerikanska soldater och amerikanska pengar.

I Iran har hästen redan hetsat folket så till den grad, att de styrande nu skyller demonstrationer och allt på oppositionen - och nu vill hänga samtliga oppositionella politiker. Detta gott folk, är precis det tecken som USA väntat på.
Nu kan de öppna magen på sin Trojanska häst, släppa ut krigarna och ta över hela landet. Självklart i humanismens och demokratins tecken.

Genialiskt, helt otroligt genialiskt, må jag säga!