Kriget i Ukraina?

Krig är ett helvete!
Krig är mänsklighetens sämsta sida!
Att det finns "krigslagar" för att göra krig humant, är inget annat än ett legaliserande av själva kriget.
Krig ska vara förbjudet. Punkt slut!
 
Det finns säkert tillräckligt med galningar som älskar att kriga som kunde skapa en internationell specialiserad styrka som ingriper DIREKT ett enfall mot ett land gör sig gällande.
 
Ukrainas president hyllas för sitt mod och sin styrka.
Fattar ingenting?
 
Är det modigt att slå emot en angripare om det har det pris vi har sett i dag?
Är det modigt att driva miljontals människor från sitt land?
Är det modigt att låta städer bombas sönder?
Är det modigt att låta civila dödas?
Är det modigt att låta soldater (från båda sidor) dödas?
Är det modigt att lägga ansvaret på alla andra länder runt omkring att lösa flyktingfrågan?
 
Varför sträckte han inte upp händerna i luften dag ett och sa: "Vi vill inte kriga, vi vill inte lida en sådan gigantiskt förlust av människor och infrastruktur. Vi vill avgöra detta vid förhandlingsbordet!"
 
Han kunde väl åtminstone försökt den varianten först... eller? Det talas ju hela tiden om att anfallet på Ukranina var helt oprovocerat och en total överraskning för alla i Ukraina. Ja... förutom den amerikanska underrättelsetjänsten då så klart. Dom har ju en total kontroll över allt som händer i Ryssland. Allt dom planerar, allt som sägs, allt som Kreml hittar på... det vet amerikanarna först av alla!
 
Titta på Afghanistan. Där fanns amerika med sina fredsbevarande styrkor i tjugo år, för att demokratisera Afghanistan. Förra året drogs alla trupper tillbaka och Afghanistan lämnades åt sitt öde, rakt i famnen på Talibanerna.
 
Alla dessa år av närvaro var plötsligt helt bortkastat. Kan det vara så... kanske... att man drog tillbaka trupperna för att mobilisera om hela amerikanska försvaret? För nu... NU JÄKLAR ska dom ta ryssen?
 
Ja, fan vet... Men i min värld är det USA och Ryssland som krigar. Inte Ukraina. Ukraina är bara en beräknad förlust för att få skäl nog för USA och Nato att angripa Ryssen. 
 
Har sagt det förut och säger det igen... Kan inte USA och Ryssland sätta sig ner vid ett bort och spela ett parti RISK istället? Det skulle spara många liv, infrastruktur och miljöfarligt avfall i den gigantiska och ofattbara storlek som detta krig nu lett till.
 
Gud hjälpe oss alla...