Kloka gamla ord!

""Människan har i det civiliserade samhället alltmer avlägsnat sig från den ursprungliga, naturliga livsmiljö, som en gång skänkte henne fullkomlig hälsa från födseln till döden. Just i denna livsmiljö med alla dess naturliga hälsofaktorer (solljus, frisk luft, artenlig föda, rörelse, vila etc) ägde hon en garanti för sin hälsa. Någon sådan garanti har ingalunda den nutida människan i sitt civiliserade liv. Tvärtom leder hennes nya livsmiljö med dess många hälsonedrivande faktorer (brist på sol och friskluft, oriktig föda, giftig stimulantia, jäkt, otillräcklig motion etc) undantagslöst till ohälsa"".
 
Kloka ord... sagda av Nils Kalén i hans bok Hälsans Lexicon, utgiven 1954. Ja du läste rätt... 1954!
 
Hittade denna bok i den fantastiska guldgruvan "Bokens Hus" i Tidan, utmed väg 200 från Skövde till Töreboda.
 
Vi går här i dag och tror att alla våra hälsoproblem är nya, men det är dom inte. Enda skillnaden är att dom är värre! Mycket värre! Vi har mer av allt det som Kalén räknade upp som hälsofaktorer. Mer skit i maten, sämre näringsinnehåll, mer störande moment i vår omgivning, mer stress och inte minst Elektromagnetiska fält.
 
I boken finns också ett annat citat: ""Att söka hjälp hos läkare - därför att man genom ett liv i lättja och lyx fyllt sig med orenligheter som en pöl fyller sig med dyvatten - är inte DET förödmjukande?""
 
Och vem sa då detta? Jo, Platon (bilden), en grekisk filosof som föddes 427 f.Kr.
 
Ha ha ha... Ja jösses! Vi människor är allt bra roliga... vi lär oss inte av våra misstag, vi sågar ner den gren vi sitter på och samtidigt har vi mage att klaga?! Ha ha ha ha ha ha!

Varningar överallt!

Det regnar ute, och det har utfärdats en klass 1 varning för översvämningar lite här och där i Västra götaland. Många börjar sin semester nu och kanske tycker det är för jäkligt med allt regn.
Men, det är ju ändå ett bra tillfälle att göra allt tråkigt nu i början av semestern. Storstäda, tvätta all smutstvätt, städa garderober och annat. Sen är det bara att slappa järnet när solen kommer.
 
Nåt annat som man gärna gör när det regnar är shoppa!
 
Men här är det också på sin plats med en varning. Bara i Stockholm har fickstölderna (hittills i år) ökat med 40 %. Polisen säger att det är ligor som reser runt. Och... en av de största orsakerna till att fickstölderna ökat är de nya iPhone´s som finns på marknaden. Dessa har till skillnaden från de gamla vanliga mobiltelefonerna ett stort andrahands-värde.
 
Så, summan är alltså att mobilindustrin indirekt ökar fickstölderna. Häpp!
 
Nåväl. Jag är ju "ledig" hela tiden så jag kan ju egentligen njuta av alla väder. För när det är sol kan jag sola och när det är regn då kan jag greja undan tråkiga saker. Så bra för mig då! Därför håller jag som bäst på att städa och möblera om så att våra hantverkare ska kunna komma intill när de äntligen dyker upp, (elektriker, rörmokare). Middagen ska vara klar kl 16.30. Däremellan äter jag jordgubbar, ser lite TV, går ut med en missnöjd hund som hatar regn och till sist... går ner i källaren och drar hembränt i ca 10-15 min. Allt för att bibehålla solbrännan jag fick i Grekland. Vilket bra liv jag har! Hurra!

Riskerna med EMF - igen!

 
 
I Australien har en f d tele-tekniker blivit känd för att han med en stridsvagn kört ner ett flertal mobilstationer. Han dömdes till fängelse och har suttit av 20 månader. Han vill aldrig mer göra något olagligt, vill aldrig mer hamna i fängelse. Så, nu ägnar han all tid åt att upplysa människor om riskerna på ett betydligt mer fredligt sätt.
 
Han vill främst göra folk medvetna om, att det stora antalet fall med sömnproblem har med mobilerna att göra. Att folk lägger dom bredvid sängen. Det är det han först och främst angriper. Men, eftersom han är en mycket kunnig man i ämnet har han verktyg att göra så mycket mer - och det gör han också.
 
Filmen är 5.20 min lång och de talar engelska. Men låt inte detta hindra er.
Kolla in filmen och lyssna på det som sägs. Detta är så viktigt!
 
http://au.news.yahoo.com/today-tonight/consumer/article/-/13147236/mobile-danger-protests
 
Wifi och trådlöst i skolorna är ett ämne man i Ryssland tar mycket allvarligt på. De rekommenderar nu skolorna att skippa allt sånt. Många ledande professorer har tagit sig an frågan och varnar.
 
Tyvärr är svenska myndigheter inte intresserade av dessa varningar, utan går helt på mobilindustrins linje. Och det är ju självklart att de måste göra det, eftersom det är denna industri som betalar all deras forskning. För jävligt - men sant!
 
Nåväl, ha en riktigt skön sommar! Och... gott folk - stäng av mobilen, DECT-telefon och mikron på semestern.