FN och Miss Universum...

FN´s milleniummål - tillsammans mot 2015. Målen är följande:
 1. Utrota fattigdom och hunger
 2. Uppnå grundutbildning för alla
 3. Öka jämställdheten och kvinnors makt
 4. Minska barnadödligheten
 5. Förbättra mödrahälsan
 6. Stoppa spridningen av hiv/aids, malaria och andra sjukdomar
 7. Säkra en miljömässigt hållbar utveckling
 8. Utveckla ett globalt partnerskap
Sen finns det delmål fram till 2015: "Halvera andelen människor som lever på mindre än 1,25 dollar per person och dag. Halvera andelen människor som lider av hunger. Uppnå full sysselsättning för alla."
 
Nej gott folk, jag skojar inte. Det sitter vuxna människor i FN, det gör det faktiskt. Även om det är svårt att tro - när naivitet och omdömeslöshet råda. Hur kan vuxna skolade människor sitta och skriva ihop en sådan lista? Hur kan man bara tro, att man ska lyckas med delmålet fram till 2015 - "Uppnå full sysselsättning för alla"??
 
Ja ja ja, tanken är väl vacker. Men är inte FN och världens politiker klokare än så? Är dom verkligen så naiva? Mitt fyraåriga barnbarn skulle kunna få ihop en betydligt trovärdigare lista... faktiskt!
 
Självklart finns det bland oss människor en önskan och ambition att sträva efter stjärnorna för att nå trädtopparna. Men när det gäller världsproblemen och människors framtid - bör vi då inte ha rimligare mål?
 
Min tanke går osökt till Miss Universums tävlingar. På podiet står det en ung vacker kvinna. Konfrencieren sticker mikrofonen under nästan på henne och ställer den klassiska frågan:
 
- Vad är din högsta önskan? Den vackra tävlingsdeltagaren kastar med sitt långa hår, ler ett bländande vitt leende och svarar:
- Fred på Jorden!
 
 
 
 
 

Poliser? Inte unika på något sätt...

Under länken nedan kan vi läsa om polisen som startade en facebookgrupp, som sedan kom att håna, förtala och vara oförskämda rent allmänt mot en mängd olika personer - då främst de som kritiserar eller på annat sätt har åsikter om den svenska polisen.
 
http://www.svt.se/nyheter/sverige/han-startade-polisernas-facebookgrupp
 
Min fråga: Skulle detta vara unikt på något sätt? Jag menar, att polisen talar illa om sina "kunder" i polisbilen eller på jobbet? Eller att de blir förbannade på de som anmärker på deras polisiära insatser? Eller... att de blir förbannade på journalister som i synnerhet kritiserar poliskåren och bara i allmänhet kritiserar makthavarna som undergräver polisens möjlighet att göra ett bra jobb?
 
Som jämförelse till att poliser klagar på allt och alla som de träffar på i sina jobb vill jag bara säga...
 • Migrationsverket har flera gånger uppmärksammats för att de har ett mycket grovt internt språk då det gäller invandrare.
 • En del lärare talar ofta och gärna om sina elever och deras föräldrar i lärarrummet.
 • Det finns vårdpersonal inom äldreomsorgen som hatar sina vårdtagare.
 • T o m våra politiker använder också språk genemot kollegor (inom andra partier) som många gånger lämnar mycket att önska.
 
Osv osv...
Polisens agerande är kanske en större sak, då de trots allt ska utreda brott gällande de personer de talar illa om, men det är på intet sätt unikt. Den stora skillnaden i dag är att det finns sociala medier att använda sig av, allt kommer upp till ytan på ett annat sätt. Självklart finns det poliser som går över gränsen i sina inlägg på denna fb-sida, och administratören likaså som tillåter detta. Men...
 
Det är och förblir våra politiker som genom sitt agerande bär det yttersta ansvaret. I dag är vår kära "offentlighetsprincip" helt satt ur spel i vårt samhälle. Där har Ni orsaken till konflikterna - inte poliserna i sig. Självklart växer frustrationen bland både medborgarna och journalisterna när ingen har någon insyn längre i polisens arbete. Det är lätt för de som missköter sina jobb att "gömma sig". Märk väl... De flesta poliser gör ett bra jobb och går att lita på. Detta gäller även lärare, vårdpersonal och alla andra yrkesgrupper. Synd bara att jag inte kan säga det samma om journalister.
 
Bilden: Sedan några år tillbaka kan vi se Yin/Yang-symbolen i de svenska färgerna på Svenska polisförbundets logga. Vem kom på den idéen? Kommentarer överflödiga...
Men jag kan ju för Er som inte vet, tala om vad Yin och Yang står för. Det står för universums urkrafter och symboliserar ytterligheterna. Den vita (gula) står för kvinnlighet och den svarta (blå) står för manlighet. I den ursprungliga symbolen ska det vara en liten prick med vitt i det svarta och en liten prick svart i det vita, vilket ska skänka balans. I polisförbundets logga har dessa prickar tagits bort... alltså saknas balansen... än en gång... Kommentarer överflödiga!
 
 
 

Min frånvaro...

Orsaken till att jag varit dåligt aktiv på min blogg ett tag beror på datafel. Har haft trassel med min stationära sådan och istället "hållt till" på vår trådlösa backup - med dithörande huvudvärk - i 9 veckor.
 
Så fort jag stängt av och lagt undan min bärbara dator/trådlösa uppkoppling tog det bara till nästa dag, så var huvudvärken borta. Så, det är nu med glädje jag är åter i hemkära trakter. Med min gamla hederliga stora klumpiga dator och ett fast bredband. Tack för detta!
 
 
 
(Bilden? Detta är jag, när jag tvingar mig själv att arbeta med trådlöst nätverk!)