Vad jag håller på med?

Får ibland frågan varför jag själv har mobil och varför jag använder datorn så flitigt om jag nu är sådan motståndare till allt sånt...
Jag har aldrig sagt jag är motståndare till utveckling eller teknik. Däremot anser jag att man inte behöver gå till överdrift med tekniken. Vi kan stanna med utvecklingen på en nivå som inte är hälsofarlig. Bara för att myndigheter, svenska försvaret och andra större "enheter" behöver en avancerad teknik så betyder det inte per automatik att du och jag, en 7-åring eller andra helt vanliga människor behöver mobiler som man i princip kan flyga till månen med.
Min första mobil, som man bara ringde på och ibland skickade sms - den var fullt tillräcklig.
Om jag i dag går in i en affär och frågar efter en mobil med bara dessa funktioner tittar dom på mig som om jag vore en idiot. Det finns inte sådana, upplyser de mig om. Det finns ingen efterfrågan på dylika telefoner.
Och VEM, jag undrar VEM har skapat efterfrågan på de överkvalificerade mobiler vi har i dag? Inte sjutton är det jag i alla fall...

Har skrivit brev till Åsa Torstensson... men hjälper det???

Till Infrastrukturminister

Åsa Torstensson 


Hej Åsa…

Jag tar mig friheten och lägger bort titlarna. Först och främst ser jag Dig som en medmänniska. Vi lever och verkar på samma jord. Andas samma luft, dricker samma vatten och äter mat från samma tallrik.

Vi drabbas båda av sorg och sjukdomar, sociala problem och elakheter. Men vi upplever också sann lycka, glädje och kärlek…

Därför är det för mig en gåta, att Du som har makten i Din hand och möjlighet att påverka – väljer att inte göra så.

  • Vad får Dig att tro att just Du inte skulle drabbas av skadorna till följd av elektromagnetiska fält?
  • Vad får Dig att tro att just Dina barn och barnbarn, Dina käresta ska komma undan sjukdomar och problem till följd av EMF?
  • Vad får just Dig att undanhålla de bevis som finns att DECT-telefon, mobiler och mikrovågsugnar gör oss sjuka?
  • Vad får just Dig att medverka till att montera ner det fasta telefonnätet?
  • Vill Du verkligen att Dina barnbarn ska ringa till Dig på en mobiltelefon?

 Detta är bara några få frågor som ständigt snurrar i mitt huvud när jag ser Dig på TV. Självklart vet Du om alla risker, något annat är inte möjligt. Men, som så många andra matkhavare i just Sverige så väljer Du att följa penningflödet.


 Åsa… det viktigaste i livet går inte att köpa för pengar, visste Du inte det?


Försiktighetsprincipen i Miljöbalken (2Kap 3
§): Alla som bedriver eller avser att bedriva en verksamhet eller vidta en åtgärd skall utföra de skyddsåtgärder, iaktta de begränsningar och vidta de försiktighetsmått i övrigt som behövs för att förebygga, hindra eller motverka att verksamheten eller åtgärden medför skada eller olägenhet för människors hälsa eller miljön. I samma syfte skall vid yrkesmässig verksamhet användas bästa möjliga teknik. Dessa försiktighetsmått skall vidtas så snart det finns skäl att anta att en verksamhet eller åtgärd kan medföra skada eller olägenhet för människors hälsa eller miljön".


Detta är en lag och att inte följa det som står är ett lagbrott. Är Du medveten om det Åsa?


Bifogar en bild på mitt barnbarn. Den mest fantastiska lilla flicka, 1,5 år gammal. Hon lever i en miljö med mat som värms i mikron, mobiler och DECT-telefoner liggande i hemmet. Och jag lider varje gång jag ser det. Men, mina varningar går inte fram. Pga att hennes föräldrar inte i sin vildaste fantasi kan tro att DU och Dina medarbetare skulle utsätta oss för fara. Dom litar på Dig. Dom lämnar sitt öde i Dina händer, förstår Du vad det innebär?

Skäms Du inte… Åsa?  Är Du inte åtminstone lite, lite, lite rädd för följderna?

"Farmor" 

Nu blev jag så där trött igen!

Söndagmorgon, sitter och slappar framför 4´ans morgon-TV. Det blir reklam... mobilt bredband. En mansröst som talar vackert om den svenska naturen. Likt en sagoberättare lotsar han oss fram genom vackra skogsvyer, och där...där hittar vi ett mobilt bredband som "fungerar här ute". Och, sist men inte minst kommer en liten Tingeling med sländvingar flygande och med sitt trollspö viftar över tangentbordet på denna gula laptop.
Fy va trött jag blir. Känner att jag inte orkar med all reklam som fullkomligt vräker fram i TV... reklam om mobiltelefoner, bredband, trådlöst, trådlöst, trådlöst men ack så tanklöst...

Här sitter jag med mitt morgonte sakta smältande i munnen och vet... VET att den lilla söta Tingeling inte klarar av strålningen från trådlösa tekniska grunkor. VET att hon är en av de mest utsatta och mycket ömtålig.

Våra insekter är på väg bort... men vad gör det, om vi kan surfa trådlöst ute i kohagen?
Vi får mindre och mindre med frukt och bär när insekterna försvinner... men vad gör det, när vi hellre sitter framför en trådlös laptop och käkar E-ämnen och dricker Coca cola än går ut i naturen?
Vi får genetiska skador, vi har ihjäl vår natur, vi plågar våra djur... men vad gör det, när vi kan sms´a vår kompis och fråga: Va gör du?
Vi tjänar inga pengar på tekniken - men betalar villigt. Tjänar pengar finns det andra som gör istället, hutlösa summor!!! Men va gör det att vi blir lurade, när vi kan sitta bland kompisarna och visa vilken ny, fräck och teknikfullt "packad" mobil vi har?
Vad gör det att vi blir sjuka, när vi kan ligga i sängen och lyssna på musik i mobilen. Med klockradion och DECT-telefonen på nattduksbordet och laptopen bredvis oss i sängen. "Strålande tillvaro?" Jojo...
 
När fick Du vindrutan på bilen full av insekter senast? Så där mycket som jag minns vi hade när jag var liten (60- 70-talet). En sån massa insekter att mamma åkte till macken och inhandlade specialgjorda, hårda, gula insekts-svampar till vindrutan?

Nä fy fan va trött jag blir - jag går och lägger mig igen...