Artikel från danska tidningen Politiken!

""Paddor, bärbara datorer och smarta telefoner orsakar i dag fler frekventa behandlingar hos sjukgymnaster bland barn och ungdomar. Småbarn och tonåringar flockas till behandling hos sjukgymnaster som aldrig förr. De lider ofta av huvudvärk och smärtor i nacke och rygg, och experter säger att problemen till stor del är en följd av att barnen sitter och står med huvudet böjt över paddor, bärbara datorer och smartphones. Detta gör att muskler, senor och leder i nacken och halsen belastas allt för mycket.
Under 10 år har hantalet barn och ungdomar i åldrarna 5-19 år hänvisats till behandling av en sjukgymnast. Det är en ökning med 60 % - nästan 30 000 personer fler - än 2015. De är uppdelade som följer: 1 726 barn är 5-9 år, 10 662 barn är 10-14 år och 17 118 ungdomar i åldern 15-19 år gamla. SIffrorna från Danmarks Statistik.
 
Det är en illavarslande utveckling. Vi ser nu att barn får behandling för smärta och lidande, som tidigare var reserverat enbart för vuxna. Detta är än så länge bara toppen på isberget vad det gäller följderna av allt stillasittande framför olika skärmar.
 
- Dålig hållning och smärta på grund av överdriven och felaktig användning av tekniken ses nu hos barn som går på dagis. Det berättar kiropraktor Anja Aabech från Chiropractic Clinic i Vanløse, och fortsätter:
- Det är vår samlade erfarenhet att det finns många fler barn med dålig hållning och nackproblem pga för mycket användning av datorer, surfplattor och mobiler än någonsin. Det fins också barn så unga som förskolebarn som har smärta i huvud, nacke och/eller rygg på grund av att de sitter vid skärmar för länge.""
 
Ja gott folk! Det är inte bara strålningen som är ett hot mot hälsan. Missbruket och det myckna användandet allt längre ner i åldrarna ökar också o-hälsotalen bland våra allra minsta. Vad ska vi göra åt det?
 
 
 
 

Julklappar!

Nu handlas det julklappar. Och mycket handlar om trådlös teknik. Det är nya mobiler, paddor, datorer, musikprylar mm. För varje produkt som kopplas upp ökar strålningstrycket i vår miljö. 
Herregud... att inte människor förstår vilken risk detta utgör?
 
Säger som jag brukar...
 
Det kommer att falla på sin egen orimlighet. Tekniken stör ut sig själv. Allt kommer att falla samman. Vi kommer att få börja om från början med vanlig analog telefoni och fasta datorer. Vilket är synd. Mobiltekniken är fantastisk och värdefull. Men den har utnyttjats, missbrukats och det går inflation i allt som ska fungera trådlöst. Vilket innebär att vi kommer förlora denna fantastiska produkt för att vi använt den för vårt eget nöjes skull.
 
Typ som en alkoholist. Det är gott med "ett glas ibland". Men blir det ett missbruk finns det bara två val: Fortsätta eller sluta - inget mellanting.
 
Det är där mobiltekniken kommer att hamna - men med en gigantisk skillnad mot alkoholismen. Alternativet kommer bara vara ett - att sluta. För vi kommer inte längre att kunna använda tekniken, då den brutit ihop helt!
 
GOD JUL!
 
 

Nobelpriset... hej å hå!

Jag skäms å Karolinska Institutets och Strålskyddsmyndighetens vägnar. Lyssnade just nu på Svenska akademiens motivering till varför Yoshinori Ohsumi (bilden) får nobelpris i medicin. Så självklart, så enkelt. 
 
Här har man kommit fram till grundläggande fakta om våra proteiner och celler, hur de fungerar och vad som skapar sjukdomar. Men att omsätta detta i forskningen om skador från trådlös teknik är tydligen helt ointressant. När autofagin sätts ur spel då börjar problemen. Och att strålningen påverkar autofagin negativt behöver man inte vara raketforskare för att förstå! Karolinska institutet och Strålskyddsmyndigheten fortsätter med sin struts-teknik. Det vi inte ser - det finns det inte!
 
Sedan insulinet upptäcktes 1921 har miljoner människor med diabetes världen över kunnat räddas till livet. Tänk om forskarna då aldrig använt denna upptäckt till att rädda diabetiker. Jag menar - det är ju precis vad som händer nu, med alla upptäckter kring celler och dess proteiner och som nu med autofagin.
Nobelprisen i fysiologi/medicin åren 2006, 2009, 2013 och nu i år 2016 handlade om samma sak. Men inte tusan tar läkare och forskare med sig detta och forskar vidare om riskerna med trådlös teknik. Nej! Här gäller inte samma princip som för insulinet - absolut inte, för det genererar inte lika mycket pengar i kassalådan!

Detta beteende är lika ointelligent som att påstå det är farligt för en diabetiker att äta socker -
men att dom inte blir sjuka av det...eller
att påstå insulinet kan rädda livet på en diabetiker - men sen strunta i att använda det!
 
Synd att inte Yoshinori Oshumi själv sätter ner foten och förklarar för den samlade församlingen vad trådlös teknik gör med autofagiprocessen - hans stora upptäckt, hans skötebarn. Men då hade han ju aldrig blivit aktuell för Nobelpriset!

Gud hjälpe mänskligheten!