Kriget i Ukraina!

Jag förstår verkligen ingenting!
 
Hur är det ens möjligt att vi har ett fullskaligt krig i Europa år 2022???
 
Att man krigat "förr", när infrastrukturen var simpel, människor dåligt upplysta och närmare kriget som lösning och kanske t o m inte förstod bättre? Det kan jag ta till mig. Men...
 
... IDAG???
 
Hur kan man hylla Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj? Hur tänker den mannen när han till varje pris ska "försvara sitt land mot Putin"?
 
I dag år 2022 lever vi i en upplyst tidsålder. Vi vet vad ett krig kostar i människoliv, lidande och material. Vi vet vad ett krig gör med infrastrukturen. Vi vet vad ett krig utsätter människor för. Nu vet vi också genom, USAs underrättelsetjänst, att minst 1,5 miljon människor från Ukraina tvångsförflyttats till Ryssland. Vad har hänt med dom? Tanken svindlar... och tanken för oss också tillbaka till Förintelsen.
 
Vi vet också, med all önskvärd tydlighet, att det är andra länder som kommer få det tvivelaktiga nöjet att betala hela återuppbyggnaden av Ukraina. 
 
Jag hyllar inte Volodymyr Zelenskyj. Nej, jag föraktar honom. En man som låter sitt folk lida och dö. En man som låter hela landet bli raserat. En man som till varje pris ska försvara sig mot ryssen.
Att mitt djupaste förakt även är riktat mot Putin? Behöver jag ens säga det?
 
En modern president, en president år 2022, med allt vad det innebär... han borde inte låta detta hända med Ukraina. Redan första minuten han förstod att Putin var så att säga "på väg" mot Ukraina... då skulle han sträckt upp händerna... skrikit med högsta stämman...
 
"Putin, du rör inte mitt land och mitt folk". Låt oss sitta ner vid förhandlingsbordet som civiliserade människor och tala med varandra. Låt mig för höra dina tankar och jag ber ödmjukast om att även du lyssnar till mina"...
 
Eller? Varför inte?
 
 
 
Människor som startar krig och människor som låter dom pågå är min värld precis lika illa. Det finns ingen förlåtelse för någon av dom, inga ursäkter, INGENTING!
 
Gud hjälpe mänskligheten! Gud hjälpe Ukrainas folk!