Är dom odödliga eller?

Nu återkommer jag tyvärr till Karolinska Institutet och forskare i allmänhet - men Lena Hillert i synnerhet. Ni som läst mina tidigare inlägg vet och förstår att Lena Hillert är en stor förnekare av det hot som strålningen i dag innebär. Hon predikar stenhårt enligt ICNIRPS linje och menar att så länge vi inte överstiger deras riktvärde så finns ingen risk för oro.
Men, jag undrar... Har Lena Hillert någon mobil? Har hon någon dator? Laptop? Trådlöst nätverk i hemmet? Trådlös digital-TV? Trådlös läsare av elförbrukningen? Microvågsugn? DECT-telefon?
Om så är fallet - tror hon sig vara odödlig eller?
Som representant för kvinnorsläktet - borde hon ju sätta sig över den manliga tanklösheten/penninghungern och vara livsbejakande?

Har hon barn, barnbarn eller andra nära och kära som betyder mycket för henne?
Lika sant som vi inte fanns innan vi blev födda - lika sant är det att vi en dag är borta. Hur långt vårat liv är vet ingen, inte heller om vi ska drabbas av sjukdomar som gör vår ålderdom svår, eller som helt enkelt stoppar vårt liv i förtid. Vi vet inte om vi går bort hastigt "och lustigt" eller om vi ska plågas och sakta men säkert sluta andas i en skog av sladdar och mekaniska pinaler på ett sjukhus.
Tror sig Lena Hillert vara ett stort undantag? Kan hon inte bli sjuk eller drabbas av symptom p g a strålningsdimman? Hon kommer ju inte undan - lika lite som du och jag gör. Vi kan ju inte avsäga oss tekniken och leva ett strålningsfritt liv i våra hem och vi så önskar.
Och - hur vill Lena Hillert bli ihågkommen egentligen? Den dag hon till slut drar sitt sista andetag? Ska vi minnas henne med glosor som förnekare, tanklös, ansvarslös, absurd, befängd, cynisk? Eller som den forskare som gjorde en helomvändning för mänsklighetens fromma, som satte ner foten och krävde en förändring och ödmjukt bad om ursäkt, bejakande den befogade kritik som haglat över henne de senaste åren?
Hennes barn, barnbarn och nära - hur ska de minnas henne? Den dag då hela världen drabbas av eftertankens kranka blekhet? Ska vi säga: "Lena Hillert var en idiot som vidhöll sina åsikter in i det sista" eller ska vi säga: "Lena Hillert var en föregångare, en pionjär då det gällde strålningshotet, för hon erkände till slut att hon haft fel, att hon blivit påverkad av alla lobbyister från mobilindustrin, och att hon satt pengar före hälsa".
Faktum är och förblir - ingen kommer undan döden, i vilken skepnad den än uppenbarar sig. Men vi har faktiskt möjlighet att påverka livet. Hur vi vill ha de när vi är HÄR!
Själv vill jag må bra och ha en chans att påverka min hälsa - vilket inte går så länge Hillert & Co fortsätter med sin förnekelse-iver...
Ingen är odödlig - förutom de som uträttat stordåd och som man minns med vördnad och ibland även kärlek.