Mobilstrålning skadar foster!

EFtersom det så gott som aldrig skrivs några svenska artiklar om strålningsriskerna har jag här översatt en engelsk artikel (finns gott om sådana). Läs och lär!
Hugh Taylor, (bilden) förlossningsläkare och gynekolog på Yale University, diskutera här sina slutsatser om effekterna av mobilstrålning barn. La Grua Center i Stonington.
 
""Hugh Taylor, förlossningsläkare och gynekolog på Yale University, studerar inte mobiltelefoner - men han studerar deras effekt på fostrets utveckling. Inledningsvis var hans intresse att se hur mobiltelefonens strålning påverkar fertiliteten hos möss. Han lät därför möss exponeras av strålning från mobiltelefon.

Han utarbetade en studie där hälften av mössen exponerades mobiltelefoner som var påslagen och andra hälften av telefoner som var avstängd. Men istället för att hitta fertilitetseffekter, fann han beteendeeffekter. De mössfoster som strålades under dessa förhållanden blev som vuxna; hyperaktiva, hade minskat minne och deras oro fick dom att agera impulsivt. I mänskliga termer; de hade symptom på ADHD. Foster är mycket sårbara, sade Taylor.

Hjärnceller hos de bestrålade mössfostren betedde sig också annorlunda - på molekylär nivå - vilket kontrollmössen icke gjorde. Din mobiltelefon kommunicerar med tornet hela tiden, om det inte är avstängd vill säga. "Människor inte behöver alltså inte aktivt tala i telefonen för att få konstant exponering hela tiden. Den finns bara där", sade Taylor. Han råder därför gravida kvinnor att inte bära en mobiltelefon intill kroppen eller i fickan. Inte heller ha sin mobiltelefon vid sängen på natten.""

Detta alltså sagt av en läkare/forskare på Yale University. Men om vi frågar hans kollegor på Karolinska Institutet i Stockholm torde svaret bli, att Hugh Taylor inte är trovärdig och inte vet vad han talar om. I Ryssland finns det redan offeciella rekommendationer att gravida och barn under 15 år INTE bör använda mobiler alls. Men Ryssland är inte heller trovärdiga och inte heller är de välkomna i det Internationella kontrollorganet för mobilstrålnings - ICNIRP.
Hej å hå!