Trådlös teknik... igen!

En liten uppdatering bara...
 
Vi har nio miljoner invånare i Sverige.
Vi har femton miljoner mobilabbonemang.
Låt oss leka med tanken att var och ett av dessa kostar 300 kr i månaden.
Det blir 54 miljarder om året, bara i abonnemangsavgift, bara i Sverige.
Lägg sen till att alla dessa personer faktiskt har köpt en mobiltelefon. Kanske en extra laddare. Ett fint fodral. Olika sladdar.
 
Eriksson är störst på marknaden. De har gått ihop med Sony när det gäller mobiltillverkningen. De samarbetar även med General Electrik i USA och kontrollerar den amerikanska mobilmarknaden. Eriksson har ett 50-tal dotterbolag inom elektronikbranschen. Det finns alltså ett stort antal aktörer på marknaden som tjänar pengar på mobil teknik. Och... aktieägare som är maktfullkomliga - naturligtvis!
 
Hur många miljarder detta omsätter? Det går att räkna ihop, men jag stannade vid dotterbolagen (Eriksson ej medräknat). Deras årsredovisning/omsättning 2012 var 16 miljarder... dollar!
 
Många av oss har också en eller ett par datorer. Kanske en iPad (padda). Kanske två, tre paddor...
I hemmet finns säkerligen också en mikrovågsugn, en platt-tv, en induktionshäll på spisen. Idag har vi även trådlösa elmätare. Är folk tillräckligt allvarliga tekniknördar så har dom säkerligen lampor som styrs trådlöst, garagedörrar som styrs trådlöst, larm av olika slag.
 
Med andra ord - de lever i en "strålande tillvaro"!
 
Nu till den STORA frågan:
 
Vart tar alla dessa människor vägen när de ska återhämta sig? Vila från tekniken? Komma undan strålningen?
 
Vart tar Du vägen?
 
(Diagrammet nedan är hämtat från http://www.maxicom.se/strålningsrisker...)
 
Under bilder förklarar jag lite...
 
 
Längst ner ser du uteffekten från mobilmasten om vi skulle ha en vanlig gammal mobil, de första som kom ut på marknaden, (0,000000000001 W/kvm alltså en pikaWatt, 12 decimaler). Sen kan nu följa stapeln uppåt och läsa av hur strålningen ökar i takt med att tekniken utvecklas. Vi har i dag uppnått nivåer runt 1 W/kvm.
Strålningen från våra master har alltså ökat... inte tio gånger, inte hundra gånger, inte tusen gånger... dom har ökat tusen miljarder gånger!
Detta är ett måste för att vi ska kunna surfa på mobilen när vi befinner oss i källare med tjocka betongväggar, ute till havs, uppe i fjällen och alla andra omöjliga platser. Med andra ord...
En strålning som går genom tjocka betongväggar är enligt vår egen Strålskyddsmyndighet helt ofarlig för oss människor. Men när vi ska röntgas hos tandläkaren får vi en haklapp i bly och personalen går ut ur rummet ? ? ? ? ?
 
Avslutningsvis får jag nog säga...
Människokroppen är fantastisk skapelse. Men hur länge orkar vi?