Nobelpriset... hej å hå!

Jag skäms å Karolinska Institutets och Strålskyddsmyndighetens vägnar. Lyssnade just nu på Svenska akademiens motivering till varför Yoshinori Ohsumi (bilden) får nobelpris i medicin. Så självklart, så enkelt. 
 
Här har man kommit fram till grundläggande fakta om våra proteiner och celler, hur de fungerar och vad som skapar sjukdomar. Men att omsätta detta i forskningen om skador från trådlös teknik är tydligen helt ointressant. När autofagin sätts ur spel då börjar problemen. Och att strålningen påverkar autofagin negativt behöver man inte vara raketforskare för att förstå! Karolinska institutet och Strålskyddsmyndigheten fortsätter med sin struts-teknik. Det vi inte ser - det finns det inte!
 
Sedan insulinet upptäcktes 1921 har miljoner människor med diabetes världen över kunnat räddas till livet. Tänk om forskarna då aldrig använt denna upptäckt till att rädda diabetiker. Jag menar - det är ju precis vad som händer nu, med alla upptäckter kring celler och dess proteiner och som nu med autofagin.
Nobelprisen i fysiologi/medicin åren 2006, 2009, 2013 och nu i år 2016 handlade om samma sak. Men inte tusan tar läkare och forskare med sig detta och forskar vidare om riskerna med trådlös teknik. Nej! Här gäller inte samma princip som för insulinet - absolut inte, för det genererar inte lika mycket pengar i kassalådan!

Detta beteende är lika ointelligent som att påstå det är farligt för en diabetiker att äta socker -
men att dom inte blir sjuka av det...eller
att påstå insulinet kan rädda livet på en diabetiker - men sen strunta i att använda det!
 
Synd att inte Yoshinori Oshumi själv sätter ner foten och förklarar för den samlade församlingen vad trådlös teknik gör med autofagiprocessen - hans stora upptäckt, hans skötebarn. Men då hade han ju aldrig blivit aktuell för Nobelpriset!

Gud hjälpe mänskligheten!