Mellanöstern...

Så har det återigen hänt. Ännu ett attentat av förmodade terrorister. Ännu en gång i London.
TV sänder återigen sina program där de bjuder in experter, talar med folk från UD, politiker och en mängd andra som säger sig veta precis hur allt fungerar.
Men vet vi något egentligen?
Nej. Vi har ingen aning om hur dessa människor tänker. Det enda vi vet är att de med sina aktioner vill skada oss, göra oss rädda och skapa kaos - ja dom vill helt enkelt GE IGEN!.
 
Vilka är dessa människor? Varför är dom i London, Paris, Bryssel, Stockholm och andra platser?
Varför bryr dom sig om oss i andra länder över huvud taget?
 
Mina tankar går i dag först och främst till de familjer som drabbats. De människor som blev vittnen till förödelsen och andra direkt och indirekt inblandade. Det är dom som skadats mest, oroats mest och som skrämts mest. Vi andra? Vi kan ta in budskapet, kommentera det och sen gå vidare med våra liv. Vilket vi också gör. Men för de drabbade är detta något de måste tvingas leva med länge, länge.
 
Vem bär då skulden för det inträffade?
Ja, vad sägs om Stormakterna USA, Ryssland och Kina?
Vapenindustrin och dess aktieägare?.
De som tjänar pengar på att det är oro i Mellanöstern?
 
Allt snack om att demokratisera dessa länder för invånarnas bästa är inget mer än kvalificerat skitsnack! USA går i första ledet för denna demokratisering. Det snackas om frigörelse för kvinnor, utbildning för barn och jobb för invånarna i dessa länder. Men det som blir resultatet är massflykt, död, våld och övergrepp. Förstörelse av kulturella och oersättliga skatter samt ett hat mot de som satt igång det hela. Den s k Västvärlden!
 
Jag brukar likna Mellanöstern vid ett gigantiskt getingbo. Ett getingbo som vi borde låta vara ifred. Det hjälper inte att skicka Anticimex dit - för då flyttar getingarna bara till en annan plats. Med en stor skillnad då det gäller Mellanöstern. Dessa getingar flyr inte bara sina bon - de tar också med sig ett hat mot de som jagat bort dom. Ett hat som måste få ett utlopp. 
 
Att gå in i dessa länder med vapen, militär och ibland även FN-trupper och hävda att "vi" gör detta för Er skull? När det redan finns en samhällsstruktur som fungerar för just dom? Dock inte en struktur som liknar vår eller som vi kan ställa oss bakom, nej! Men har vi verkligen med det att göra?
 
Vi är snabba med att förklara för andra kulturer att de i princip ska "ge fan" i vår kultur och anpassa sig dit dom kommer. Att det är våra lagar som gäller. Men deras kultur då? Deras lagar? Det som gällt i alla tider i deras länder? Har vi någon som helst rätt att sätta oss över dessa? Anpassar vi oss efter deras regler när vi kommer till deras länder?
Nej Nej Nej och åter NEJ!!!
Det handlar bara om att tvinga på dom vårt sätt att leva, vårt sätt att tänka.
Vilket till sist betyder att dom förväntas vilja KÖPA saker och tjänster av oss, som vi tillverkar och som vi vill tjäna pengar på. Allt från sjukvård, undervisning, bygga vägar, strukturera samhällen - till vapen, teknik, bilar, energi! ALLT!
 
PENGAR PENGAR PENGAR!!!
 
Låt Mellanöstern få vara ifred. Låt folk få leva efter sina egna lagar och principer hur dom vill. Låt dom själva få styra över sina liv och sina länder. Vill dom tvinga sitt folk till underkastelse och stänga sina gränser - likt Nordkorea - så låt dom för Guds skull få göra det. (Nu jagar USA på Nordkorea och hetsar dom till förbannelse. Vem vet hur det kommer att sluta). 
 
Vi har rivit runt i ett getingbo och spridit getingarna över världen. Fyllda med hat och ilska. Bara för att getingboet satt på naturresurser som olja och ädla metaller ger det oss ingen rätt att jaga iväg dom. De resurserna är deras att nyttja bäst dom vill. Kan väl inte varit fel om vi istället köpt dessa varor och tjänster av dom? 
Nej det går inte, skulle aldrig funkat - hör vi hela tiden. Hur tusan kan vi veta det - när dom aldrig fått chansen och lugn och ro att få pröva?
 
Världen ut ur Mellanöstern nu! Se till att deras folk får komma hem igen! Lämna åter kunskapen hos dessa människor till de som behöver den mest. Som det är nu är det bara kvinnor, barn, sjuka, handikappade och en näve extrema bokstavstroende som finns kvar i dessa länder. Hur tusan ska det då kunna komma till en förändring? När länderna är helt dränerade på människor och kunskap? 
 
Andra länder som i dag är långt framme i sin infrastruktur har haft lång tid på sig att komma dit. De har lärt sig av sina misstag. Och precis som alla barn, ungdomar måste få göra - måste även dessa länder få lära sig av sina egna misstag. De är minst hundra år efter oss i fysisk och teknisk utveckling. Låt dom få utvecklas på sitt eget sätt, i sin egen takt. Om dom sen väljer att inte göra det, att inte utvecklas. Att leva kvar i detta - för oss helt obegripliga - system? Ja, men låt dom då göra det.
VI HAR INTE MED DESSA LÄNDER ATT GÖRA!
 
 
 
 

Kommentera här: