Samlade läkarvetenskapen skrämmer mig!

Vid TV´n i går morse fick jag en chock.
En läkare och neuroforskare  Mouna Esmaeilzadeh stod i Nyhetsmorgon, med en burk innehållande en människohjärna, och skanderade att vår hjärna är uråldrig och behöver uppdateras... med mobil teknik!
Hon påstod att vår hjärna inte utvecklats på 50 000 år?! Med tanke på att den moderna Homo sapiens funnits i 125 000 år känns det uttalandet mycket märkligt. Om inte vår hjärna utvecklats på 50 000 år? Hur har då världen kunnat utvecklats?
Hon menar att den fungerar precis som den gjorde för 50 000 år sedan och behöver därför bättras på. Och då helst med en mobil teknik som hon då tyckte var oerhört fascinerande. Hon gick nästan upp i falsett och var så på hugget att hon knappt kunde behålla tråden i allt hon sa. Peter Jidhe sa när hon var färdig: 
"- Jag måste nog smälta det här en stund". Han såg helt matt ut.
 
Nåväl, denna teknik hon talade om används redan på försök och har då hjälpt blinda människor att se. En omvandling av signaler sker i hjärnan och bilden framträder då på tungan på den synskadade. Men det förutsätter nog att personen ifråga inte föddes blind. För annars kan dom ju inte ha referenserna som krävs för att tolka avtrycket på tungan. Men visst. Det är jättebra om vi har teknik som förbättrar för olika handikapp. Men att därifrån mena att vår hjärna är uråldrig?
 
Om nu denna teknik ska förbättra vår hjärna, hur ska det då gå till? Ska tekniken falla från himlen ovan rakt ner i knät på forskarna? Nej, naturligtvis inte. Den måste ju "forskas" fram, studeras, analyseras, prövas. Och vilka ska göra det? Jo, forskarna så klart. Och hur ska dom göra det? Jo... gott folk... dom ska använda sin hjärna! En hjärna som alltså är uråldrig och måste uppdateras. Hua mig. Korkat så det förslår. Tror nog att det är forskarnas hjärnor som är brända - inte våra, inte Din och Min. För vi ser ju det rent komiska i det hela, eller hur?
 
Här nedan följer länken på inslaget i Nyhetsmorgon TV4. Hoppas nu bara den ligger kvar ett tag, så ni kanse inslaget och höra denna kvinnliga läkare.
 
https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=3922641&utm_medium=social&utm_source=nyhetsmorgon_
fb&utm_campaign=nyhetsmorgon&linkId=39186767
 
Här är läkaren/neuroforskaren som uttalade sig om hjärnor och mobiler. Hon föreläser också om fördelarna med dagens teknik kontra vår hälsa (bilden). Hon har också sedan 2009 ett företag. Ett hälsoföretag med inriktning på djuågående hälsa. Här följer ett citat från intervju/artikel om företaget:
""Läkaren och forskaren Mouna Esmaeilzadeh är vd och grundare för Scilife Clinic, en privat klinik som kartlägger folks hälsa och potentiella riskzoner och därefter tar fram ett åtgärdsprogram. Kliniken har funnits sedan 2009, och allt började då Mouna Esmaeilzadeh, som nu är 32 år, arbetade inom vården.
– Det var frustrerande att se folk som var dödssjuka i sådant som kunde ha förhindrats. Jag ville se till att det inte hände någon i min familj. Så jag började leta efter en klinik som kunde tillgodose en mer djupgående hälsoundersökning, och tyckte inte att det jag hittade var tillfredsställande.""
 
MEN DEN MOBILA TEKNIKEN ÄR TYDLIGEN HELT TILLFREDSSTÄLLANDE ENLIGT DENNA KVINNLIGA FORSKARE?
 
 

Kommentera här: