Buddhister...

"Militanta buddhister"???
Vad är det för något? Men tydligen finns dom i Burma och håller just nu på att jaga ut alla muslimer ur landet. Etnisk rensning säger nyheterna. Död, våld och övergrepp i dess väg.
Förstår inte alls detta???
För mig är en buddhist Dalai Lama. En religion som själva lnge varit på flykt undan Kinas övergrepp i Tibet. Men i Burma och tydligen också Indien är dom militanta?
Världen har blivit helt upp och ner vänd!
 
Dalai Lama gick så sent som i går ut och meddelade att han kan tänkas lämna sitt uppdrag som Tibetansk andlig ledare om det skulle rädda folket i Tibet. Han anklagas nämligen av Kina att ligga bakom alla upplopp bland tibetanska buddhister. Vilket i sin tur skulle betyda att Tibet inte vill bli fritt från Kina - att det bara är Dalai Lama som piskar upp stämningen... enligt Kina. Öh?
 
Västvärlden bryr sig inte om Tibet.  Dom är måna om att värna goda relationer med den ekonomiska bjässen Kina. Och ni när våldet eskalerar i Burka och de "militanta buddhister" som finns i det landet jagar ur muslimerna - då uppmärksammas detta dagligen till och med här i lilla Sverige. Visserligen är detta en snabbt eskalerande flyktingkris där tusentals människor flyr till bl a Banladesh. Och man ska ju som alltid "inte ställa grupper mot varandra" som det heter.... men de tibetanska buddhisterna och munkarna skiter ju media i och har alltid gjort.
 
Nåväl. Denna lära om kärlek, förståelse och anti-våld som Dalai Lama förespråkar stämmer tydligen inte in på alla buddhister - vilket jag i min lilla naiva hjärna trodde. Buddhismen säger att det inte finns någon Gud, att buddhismen inte är någon uttalad religion utan att alla människor själva ska ansvara för sina handlingar och att man ska göra gott mot sin nästa.
En underbar lära. Och Dalai Lama är en fantastisk människa. Men människor är som dom är...
Lite mörkrädd blir man dock!
 
 

Kommentera här: