Myter har alltid en uppgift!

ÄGG-MYTEN!

Det handlar om ägg...

2019 kan man läsa följande på kurera.nu:

”Först var det farligt, sedan inte farligt, och nu farligt igen. 
Äggens vara eller inte vara som livsmedel har diskuterats i decennier.
Anledningen? Jo, huruvida mängden kolesterol, i främst gulan – är farligt för oss eller inte.”

Att kolesterolet i ägget kan vara skadligt för oss människor är en myt. En myt bland många andra som skapats för att dölja biverkningarna av olika vaccin. Just äggprotein, framställt ur kycklingembryon, finns och har funnits i stort sett i alla vaccin. Vi vet ju alla att vaccin framställs för att bygga upp ett försvar mot sjukdomar, men samtidigt bildar det också antikroppar mot sjukdomar. Är det äggprotein i ett vaccin? Ja, då bygger kroppen också upp antikroppar mot äggprotein. Är man då av den känsligare arten människa? Då blir man sjuk av ägg. Så enkelt är det.

Det finns mycket information att få på Internet gällande vaccin i allmänhet. Jag har hämtat nedan info från Folkhälsomyndigheten, Institut för hälsa- och välfärd, Läkemedelsboken, Forskning.se m fl.

Det finns vaccin mot mässling, påssjuka och röda hund, även kallat MPR-vaccin eller trippelvaccin,

Vaccinet har funnits sedan 1970-talet. Det ingår i det svenska allmänna vaccinationsprogrammet sedan 1980 och de som är födda från och med 1981 och följt programmet bör ha fått två doser vaccin.

Förutom hjälpämnen kan alla vacciner innehålla små restmängder av ämnen som använts i tillverkningen.

Om de restprodukter som eventuellt kan finnas kvar i ett vaccin kan ge allergiska reaktioner, listas de i produktresumén.

Exempel på restprodukter som det varnas för är:

  • formaldehyd
  • antibiotika tillsatta vid odling
  • äggproteiner från odling av virus i hönsägg eller kycklingembryokulturer.

Alla vaccin använder äggproteiner i framställningen. En del förbrukas, en del finns kvar. Detta ihop med övriga tillsatser i vaccin gör att äggproteinet tar sig in på cellnivå. Även mycket små restämnen kan orsaka allergiska reaktioner

Det står även så här: ”Alla ämnen i vaccin som kan ha en klinisk betydelse finns med i bipacksedeln och produktresuméen”.

Med andra ord finns här ämnen i vaccin som inte redogörs, då mängderna är så små att dom inte tillskrivs nån skada för kroppen, men… Vem kan veta detta?

Det kolesterol som finns i ägg är av den goda sorten och gör bara gott för vår kropp. Att som här skylla på kolesterolet, när det egentligen är pga av vaccinet vi fick som barn (när vi var som känsligast) som gör oss sjuka? Ja, det är sååå typiskt för den goda vetenskapen att få oss tro!

En "komisk" detalj med varningen för just kolesterol i ägg är denna. Det var på 70-talet som man första gången varnade oss för att äta för många ägg. Samma tid då vaccinationsprogrammet utvecklades i Sverige. Efter några årtionden blev pressen från äggindustrin övermäktig och myndigheterna var tvungna att backa på varningen.

Att det just vid den tiden inte fanns några större sjukdomshot gjorde att varningen lätt kunde tas bort och nu kunde man plötsligt äta hur många ägg som helst. Men så plötsligt... i april 2019 blir äggen farliga igen. Jaha, vad hände 2019? Jo, Corona slog till. Nu skulle nytt vaccin tas fram och ALLA skulle vaccineras. Då var det dags att varna för ägg igen... Trötta mig!

Behövs inte nån större intelligens för att fatta att myter kommer till av en - ofta ganska uppenbar - orsak!

Att det även tillsätts gult färgämne i dom icke-ekologiska äggen, för att ge en gulare gula? Som oxå skapar svåra allergier? Ja, det får bli ett helt annat inlägg.

Nu ska jag äta ekologiska ägg till frukost! Häpp!